15.4 C
Den Haag
zondag, september 25, 2022

Lunch á lungo… De Dagvisser

Onze edities

Al sinds 1996 is restaurant de Dagvisser het visrestaurant in Den Haag. De Dagvisser is gevestigd in de Scheveningse vissershaven, vlakbij het Noorderlijk Havenhoofd en om de hoek van de Scheveningse visafslag.  De Dagvisser aan de Dr. Lelykade 26 hebben wij in een ver verleden al eerder bezocht, maar waren toch benieuwd hoe de vis er nu voor stond.

Bediening: 8

Van vader op zoon en al jaren gerund door Kees en Sjanet Schot. Dit doen ze samen met hun trouwe en vaste bemanning. Wij werden vriendelijk ontvangen door Sjanet Oorschot. Een horeca vrouw in hard en nieren. In een vrij drukke zaak met een ontspannen sfeer heeft zij en de rest van het bedienend personeel alles onder controle. 

Interieur: 8

Maar ook het zorgvuldig samengestelde interieur draagt bij aan de ontspannen sfeer in de zaak. Binnen worden intieme, ronde, zithoekjes afgewisseld met een aantal tafels voor twee personen en verschillende tafels voor vier of meer. Een stoer, industrieel maar vooral stijlvol interieur.  Je hebt een fantastisch uitzicht op de haven. Uiteraard kan je ook buiten zitten. Een redelijk groot overdekt terras met heaters. Wat dus ook ideaal is in deze tijd als je het toch angstig vindt om om binnen te zitten.

Menu: 8

Lunch, diner , borrel en bijeenkomsten, u kunt bij De Dagvisser voor alle gelegenheden aanschuiven en hebt keuze uit een zeer uitgebreid en uitgebalanceerd menu, met daarbij natuurlijk een goede selectie wijnen. De Dagvisser werkt alleen met dagverse producten van het seizoen en kopen elke dag verse vis op de visafslag. Wij kozen respectievelijk voor het ‘Bazenmenu’ en ‘Liefdes voor de Zee menu’. Bazenmenu bestaat in principe uit 3-gangen voor 27,00 euro, maar kan ook 4 -gangen met een suplement van 4,50. Dit bestond dit keer uit zwaardvis ceviche, (heerlijk licht en fris). Wijnadvies hierbij was een glas Gruner Veltliner. Hierna coquille met truffel, poffertjes, creme fraiche en haringkaviaar (om je vingers bij af te likken). Vervolgd met Tarbotfilet met gnocchi, gerookte pompoen, rode biet en beurre blanc. Ik was even bang voor de rode biet en de gnocchi. Maar dat zijn zulke kleine stukjes dat het precies goed in balans is qua smaak met de rest.  Hierbij als advies een glas Viognier, Le Jade . Dit werd afgesloten met een abrikozen flan. (malaga parfait met gewelde pruimen). Tafelgenoot koos voor het Liefdes van de Zee Menu (19,00 euro) wat bestond uit 3-gangen. Dit begon met Tonijn Carpaccio (licht en smaakvol) met als wijnadvies Verdejo, Javier Sanz Nanclares. Vervolgt met Doradefilet met couscous, ras el hanout en fijne groenten. Heerlijk op smaak en niet te zwaar. Het hoofdgerecht werd begeleid met een glas rood Le Patapouf Rouge Malbec. Een goede combi! Het geheel werd afgesloten met een chocolade magnum met geroosterde pinda’s en pistache spons cake, verrassend. De menu’s wisselen elke 2 weken, dus best kans als jullie dit lezen dat er een ander menu op de kaart staat. 

Bereikbaarheid: 8

Binnen een handomdraai bent u in de haven van Scheveningen. Doordeweeks is er zeker altijd parkeerplek. Beneden in de Haven is dit tot 18.00 uur zelfs nog gratis. Waar vind je het nog? Dus wat houdt jullie nog tegen? Zoals ze zelf zeggen: Scheveningen is Vis en Vis is de Dagvisser.

www.dedagvisser.nl

Laatste nieuws

Even voorstellen…

De trainers van de Max Health Club .....Pietro Villani Pietro Villani is personal trainer en fitnessinstructeur bij Max Health Club....

Lees ook..