14.9 C
Den Haag
vrijdag, april 25, 2025

Lunch À Lungo… Restaurant Fouquet By Meere

Onze edities

Restaurant Fouquet is binnen de Haagse gastronomische wereld al jaren een gevestigde naam. Menig inwoner van de residentie frequenteerde dit sfeervolle restaurant, dat gastvrijheid hoog in het vaandel heeft staan. Ondanks al deze lofzang over het verleden kent dit restaurant sinds november 2024 een nieuwe chef patron in Raymond Meere. En aangezien Raymond (Ray voor intimi) op culinair gebied geen onbekende is in het Haagse, was dit voor ons voldoende reden om eens een kijkje te gaan nemen, zijn plannen aan te horen en last but not least te proeven.

BEDIENING: 8
Bij binnenkomst in Fouquet By Meere werden we hartelijk ontvangen door Ray en na een korte rondleiding persoonlijk begeleid naar onze tafel waar Ray ook even plaatsnam om ons te informeren over zijn plannen en ambitie. Vervolgens werden we in de watten gelegd door zijn zoon Ferri die het vak overduidelijk met de spreekwoordelijke paplepel kreeg ingegoten. Persoonlijke aandacht en een uitstekende uitleg van de gerechten die ons werden voorgeschoteld, maakten het tot een zeer aangename ervaring.

INTERIEUR: 8
Als we kijken naar het sfeervolle interieur valt direct op dat er bij de herinrichting ruime aandacht is besteed aan de indeling. Zo is er voldoende rekening gehouden met de ruimte tussen de tafels, om de privacy van de gasten te waarborgen. Mede door de half open keuken vind er een prettige interactie plaats tussen de dynamiek die plaatsvind in de keuken en de rust die het restaurant uitstraalt. Achterin het restaurant is er een mooie ruimte, voorzien van een grote tafel, die kan worden afgehuurd voor vergaderingen in combinatie met private dining of bedrijfsborrels. De lichte serre waarvan het dak geopend kan worden en de achtergelegen tuin maken deze locatie tot een compleet geheel voor alle jaargetijden.

MENU: 8,5
Bij het bestuderen van de menukaart valt direct op dat we hier te maken hebben met een chef die veel waarde hecht aan het samenstellen van mooie Frans-Mediterrane gerechten tegen een eerlijke prijs. Toch hebben we ervoor gekozen om niet zelf een keuze te maken, maar ons te laten verrassen door Ray en zijn zoon Donovan. En dat werd een meer dan aangename verrassing! Ieder afzonderlijk gerecht was naast de presentatie een ware smaaksensatie. De gerechten behoeven geen verdere beschrijving want de beelden spreken voor zich. Dus schroom niet om je lot in handen te leggen van vader en zonen Meere.

LOCATIE: 7,5
De Javastraat kenmerkt zich als zijnde een nogal drukke verkeersader, maar is tegelijkertijd ook bekend bij een breed publiek. De bereikbaarheid van deze locatie is ruim voldoende en in de directe omgeving is gelegenheid tot ‘betaald’ parkeren.

TOT SLOT:
Fouquet By Meere is van dinsdag tot en met zondag geopend voor uw lunch en private dining. Ook voor speciale gelegenheden zijn er alle mogelijkheden.

Laatste nieuws

(Door)leven na de dood op social media?

LinkedIn, Facebook, Instagram. Ook zakelijk plukken we de vruchten van social media. Maar wat als zo’n account ‘verder leeft’...

Lees ook..