6.4 C
Den Haag
zaterdag, december 9, 2023

Lunch a presto… Bakker van Maanen, de Fred

Onze edities

Bakker van Maanen haar winkel aan de Frederik Hendriklaan in Den Haag. De winkel in het Statenkwartier is de derde winkel van Bakker van Maanen in Den Haag. Naast de bakkerswinkel heeft de winkel op De Fred een Bakery Café met een groot zonnig terras.

Locatie: 7,5

Frederik Hendriklaan, hoek Statenlaan is Bakkerij van Maanen gevestigd. Bakkerij van Maanen bestaat iets meer dan 110  jaar en behoort met  50 filialen tot de grootste ambachtelijke bakker in Nederland.  Er stopt een tram voor de deur, maar betaald parkeren is zeker een optie.

In ieder geval makkelijk bereikbaar.

Interieur: 7,5

‘De Fred’ is geheel ingericht volgens het laatste concept van Bakker van Maanen waarbij het interieur zich laat spreken als gezellig en groen. Bakker van Maanen wil graag het sociale karakter van de bakker van vroeger terug brengen in de buurt en creëert hiervoor een ontmoetingsplek in de winkel in de vorm van een Bakery Café met een industrieel huiskamergevoel. Rondom de winkel, is buiten een klein terras.

Menu: 7,5

Bij binnenkomst loop je de bakkerij binnen waar gelijk het water uit je mond loopt van al de lekkernijen die in de vitrines liggen. Van gevulde koek tot gebak tot allerlei speciale broden. Wij nemen plaats aan een tafeltje en bestellen eerst een gemberthee en een verse smoothie ananas – mango – appel. Dat begint goed! Verder gaan wij voor  een belegd broodje met zalm met kruidenroomkaas, salade, rode ui en kappertjes op handgemaakt brood. Naar mij tafelgenoot d’r mening iets teveel roomkaas en teveel kappertjes. Ze had liever iets meer sla gehad. Maar dat is voor ieder persoonlijk. Verder heerlijk vers brood en goed van smaak. Ik koos voor de boerensalade met geitenkaas. Een goedgevulde groene salade  met komkommer, cherrytomaat, gekookt ei, warme geitenkaas, pecannoten en honing. Prima van smaak, alleen begreep ik de parmezaanse kaas snippers niet helemaal die er op zaten… Stond ook niet op de kaart, maar zat er toch op. Een beetje overbodig. We sloten af met een heerlijke latte macchiato en een babyccino. (een kleine cappuccino). En we konden het niet laten om toch nog even een gebakje (harde mocca) te delen. Die stond al naar ons te lachen bij binnenkomst. Geen spijt in ieder geval.

Bediening: 6,5

De bediening was vriendelijk, maar door de coronaregels was het ook een beetje hectisch. In ieder geval duurde ons het af en toe te lang voordat we een beetje aandacht kregen en wat konden bestellen. Maar misschien zijn wij wel wat ongeduldig.

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..