6.4 C
Den Haag
zaterdag, december 9, 2023

Lunch à presto: Hop & Stork

Onze edities

Tekst: Philip Fokker

In de statige Passage in het centrum van Den Haag is sinds anderhalf jaar Hop & Stork gevestigd. Van alles is er mogelijk op deze bijzondere lokatie, van een kopje koffie om bij te komen van het winkelen tot het organiseren van een vergadering of bijeenkomst.

Locatie 7

Op loopafstand van verschillende parkeermogelijkheden en openbaarvervoer aansluitingen zit Hop & Stork op een zeer centrale lokatie in het centrum van de stad. In een kern van winkels kan het eigenlijk niet beter voor een horeca gelegenheid, de aanloop van winkelpubliek lijkt prima geregeld.

Interieur 7,5

Aan de straatkant bevinden zich de patisserie en het horecagedeelte. Mooie, grote ramen die zicht bieden op de Passage met in de bovenramen een stijlvol glas in lood detail. De zwarte tafeltjes en stoelen zijn prima in de ruimte gezet, de kunst aan de muur (die wisselt) maakt het geheel af. In het strak gerenoveerde souterrain is daarnaast nog een mooie ruimte ingericht voor bijeenkomsten tot dertig man. Ideaal voor een workshop, vergadering of ‘high chocolate’.

Menu 7,5

Een bescheiden kaart met uitzonderlijke smaken, dat vat het geheel goed samen. Vooraf kiezen wij een verse frambozen vruchtensap en een rooibos thee. De thee (en later ook de koffie) wordt geserveerd met kleine glaasjes pralinepasta en een chocolaatje. Dat kan ook niet anders met een aangrenzende winkel die gespecialiseerd is in bijzondere chocolade. Het broodje kip met pesto is lekker knapperig, de kip mals. Aan de andere kant van de tafel een verrassing: Reypenaer kaas met een balsamico chocolade dressing. De dressing is het namaken thuis waard; chocolade smaak met aan het einde een zuurtje van de balsamico, nooit eerder geproefd. Als nagerecht nemen wij een ‘proeverij van chocolade’. Nieuw in het assortiment zijn de zogenaamde Macarons: neem een hapje, sluit de ogen en waan u even in Parijs. Gevriesdroogde mango gedoopt in chocolade, witte chocolade met framboos, een stukje nougat. Bent u al onderweg naar deze bijzondere plek? Of bent u niet in de buurt? Daarvoor houdt Hop & Stork een overzichtelijke website in de lucht waar u de delicatessen gewoon kunt bestellen. De koffie? In 2014 uitgeroepen tot de beste koffie tijdens de jaarlijkse test van het Algemeen Dagblad. En inderdaad, geen Haags bakkie, de melk niet te heet in de cappuchino en heerlijk van smaak.

Bediening 7,5

Meestal eindigen wij een verslag met een uitsmijter die onze gehele belevenis nog eens samenvat. Maar omdat onze mening over het personeel het geheel samenvat draaien wij dat nu even om. Alles bij Hop & Stork straalt namelijk rust uit, dus ook het personeel. Door de statige locatie waan je je in de vorige eeuw, het hoge plafond is goed voor de acoustiek, de kaart is klein maar fijn met verrassende smaken die niet overheersen. Ook het personeel past hierbij: niet opdringerig, goed geïnformeerd en correct. Kortom: een ieder die niet eens tussen de middag bij Hop & Stork langsgaat is een dief van zijn eigen smaakpapillen.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..