2.5 C
Den Haag
dinsdag, december 5, 2023

Lunch à lungo: OKER

Onze edities

Soms liggen dingen gewoon voor de hand maar zie je ze niet altijd. Zo in dit geval onze keuze voor restaurant Oker. Alweer 9 jaar bestaansrecht op de Denneweg en bij opening hip en happening! Qua interieur, de kaart, het eten en het publiek. Wij waren er al een tijdje niet geweest, dus nemen we de proef op de som.

Locatie 8

De Denneweg, gelegen in Buurtschap 2005 blijft één van de mooiste straten in Den Haag. Het straatbeeld, vroeger bezaaid met antiquairs, is veranderd in een mondaine winkelstraat met leuke boutiques, restaurants en cafe’s. Het parkeren (betaald) is hier niet gemakkelijk, maar er is altijd wel een plekje op loopafstand te vinden. Overigens doen de Vespa’s het ook goed in deze straat.

Interieur 8,5

Oker was één van de eerste restaurants in Den Haag met een opvallend anders interieur. Ronde nissen met vaste banken waar je lekker in weg kon zakken. Deze nissen zijn er nog steeds, maar het interieur is behoorlijk opgepimpt naar de tijd van nu. De stijl is industrieeler geworden met veel warmte van hout, rijke stoffen op de banken, leuke accessoires en twee vazen met prachtige bloemen centraal in de zaak. De flesjes van Hendrick’s Gin (hèt drankje van nu) zijn her en der leuk gebruikt met een bloem erin. Strak, warm en nog steeds the place to be! Trendy is leuk, maar als je een zakelijke afspraak hebt of iets serieus te bespreken hebt is het toch fijn dat er ook tafels zijn waar je wat meer privacy en ruimte hebt in een sfeervolle ambiance.

Menu 8,5

Wij gaan hier voor de lange lunch, maar we zien op de menukaart ook veel broodjes, salades en soepen staan. Wij kiezen voor de specialiteiten die ze ook ‘s avonds op de kaart hebben staan. Dat zijn klassiekers in kleine porties. Mijn tafelgenoot koos voor de kalfstartaar met toast, verse friet en truffelmayonaise en als hoofdgerecht slibtongen met spinazie, aardappelmousseline en hollandaise saus. Allebei heerlijk van smaak en inderdaad kleine porties, dus precies genoeg. Ik koos voor de Oker klassieker: Truffelrisotto met paddestoelen, parmezaan en rucola. Deze nog nooit zo lekker gegeten als bij Oker! Als hoofdgerecht koos ik voor een andere klassieker: Pannenkoekjes met gekonfijte eend, komkommer, bosui en hoi sin saus. Tja, ook om je vingers bij af te likken. Ondanks dat de lunch echt voldoende was, lieten we ons toch verleiden tot een dessert, namelijk de Oker’s Sundae: Tonkabonenijs met amandel crunch en lauwwarme karamel saus. Smerig lekker!

Bediening 8,5

We worden bijzonder vriendelijk ontvangen door twee leuke echte haagse dames, Denneweg haagse dames. Dit bedoel ik in de positieve zin van het woord. Er wordt tijd voor je genomen en dat draagt toch wel bijzonder bij aan een ontspannen gevoel tussen de drukke werkdagen door! Kortom dit bezoek is zeker voor herhaling vatbaar.

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..