7.7 C
Den Haag
donderdag, april 18, 2024

Lunch a lungo…Gastronomia Villani

Onze edities

Een snuifje Noord-Italië, een scheutje Florence en een vleugje Sicilië. Dat is Villani: een sfeervol Italiaans restaurant aan de levendige binnenhaven van Scheveningen. Een mooie plek voor een zakelijke lunch? Wij gingen natuurlijk even langs om te proeven of de Business Haaglanden lezers er binnenkort zouden moeten reserveren.

BEDIENING 8

De dame die ons hielp, Dominique genaamd, had duidelijk haar Hotel School-papieren op zak. Bij binnenkomst werd met een gastvrije glimlach onze jassen aangenomen en werden naar de tafel begeleid. Kennis van zaken van de wijnen en de ingrediënten. Wat een verademing deze service. 

Interieur: 7,5  

Strak, met een bijzondere balans tussen gezelligheid en zakelijkheid, die nooit kil wordt.  Warme fluwelen stoelen gecombineerd met hout en her en der wat groen maakt het aangenaam vertoeven.

Op de tweede verdieping een ruimte die gebruikt kan worden voor feesten en partijen. Op beide verdiepingen kan men trouwens ook op het grote terras aanschuiven, met schitterend uitzicht over dobberende bootjes in de haven. 

Menu: 8

Alle traditionele gerechten worden bereid met pure, verse Italiaanse ingrediënten. Buiten de kaart om is er een wisselend Menu van de Chef en bijzondere specials, afhankelijk van het seizoen. Wij gingen voor het Menu van de Chef op aanraden van eigenaar, George Longhitano. Als eerste een carpaccio met truffelmayonaise wat vervolgd met met een spaghetti Frutti di mare. Een pasta heerlijk op smaak en goed gevuld met diverse vissoorten waaronder smakelijke gamba’s. Dit was het tussengerecht en als een soort echte italianen gingen we door met het hoofdgerecht wat bestond uit verrukkelijke malse hertenrugfilet met een crème van pastinaak, aardappelpure en een jus van specerijen. Bij de gerechten werd een bijpassend glas wijn geserveerd. Als afsluiter een cheesecake pistache met pistache kruim en een marmelade van bramen. De pistache noten afkomstig uit Bronte van Sicilie. Bronte wordt ook wel de stad van het groene goud genoemd. Met het groene goud wordt de pistachenoot bedoeld. Wij van Busines Haaglanden hebben genoten van deze heerlijke lunch, waarbij je je heel even in een stukje Italië waant.

locatie: 8

De Hellingweg 94c is het best te bereiken per fiets, al vonden wij wel een plek voor de deur met de auto. Voor rolstoelers is het restaurant makkelijk toegankelijk via de grote oprit die tot aan de deur leidt, hulde daarvoor natuurlijk. Kortom: pak maar alvast de telefoon en reserveer een (zakelijke) lunch of diner, want Gastronomia Villani gaat u zeker niet teleurstellen.

https://www.villani.nl/

Laatste nieuws

Sophie van Gunn en Willem Jan Huizingavan Baker Tilly: ‘Een uitdaging in huidig belastingklimaat ondernemer te zijn’

Het zal de Haagse ondernemer niet verrassen dat de grootste belastingwijzigingen elk jaar op Prinsjesdag worden aangekondigd. Maar ook...

Lees ook..