1.4 C
Den Haag
maandag, december 4, 2023

Lunch a presto… Beachclub Titus

Onze edities

Voor een fijne strandwandeling en een frisse neus strijkt menig Hagenaar neer in Kijkduin. Wij schoven dit keer aan bij Beachclub Titus voor een korte lunch.

Bediening

Personeel dat lekker in zijn vel zit, met een vlotte maar zeker ook informatieve babbel. Bij Titus worden wij vriendelijk ontvangen en voelen ons meteen thuis. De kerel die ons helpt heeft de opgewekte nonchalance die zo kenmerkend is voor mensen die op het strand werken, gekoppeld aan de kennis en het voorkomen van een chique kelner.

Interieur

Wij kiezen een tafeltje vlak bij de openhaard. Wel zo huiselijk, zo’n knapperend vuurtje, dat de grote zaal waar wij zitten precies die extra warmte geeft die het nodig heeft, want buiten is het na een zonnige ochtend opeens bewolkt tijdens ons bezoek. Titus is ruim en licht opgezet, met een groot aantal tafels waar je 1 op 1 goed kunt bijpraten, een mooie leestafel en een aantal zithoeken waar zes personen kunnen aanschuiven. En uiteraard ontbreekt een lounge hoek met relaxte kussens ook niet bij deze beachclub. 

Menu

De thee van Senzatea mag je zelf in het theezakje scheppen, dat is iets wat we nog niet eerder hebben gezien, een leuk detail. De menukaart leest als het resultaat van een creatieve geest uit de keuken. En bij navraag beaamt onze ‘kelner’ dat ook. Onze keuze valt uiteindelijk op de CLT, inderdaad met crab in plaats van bacon en de geplukte eend salade. De CLT is een gedurfd probeersel omdat krab een stuk neutraler smaakt dan bacon. Dat heeft de inventieve chef ondervangen door avocado toe te voegen. Avocado als smaakversterker; het werkt maar iets zegt ons dat deze originele sandwich nóg iets meer bite verdient. De salade met geplukte eend is een heerlijke en verrassende combinatie van smaken en komt in een rijstmandje op een bedje van lotus brood. Als nagerecht kiezen wij voor de cheesecake en de brownie. De cheesecake is lekker fris van smaak, niet te zwaar op de maag, met een toefje citroen. De brownie is ook licht op de maag en verrijkt met vijgen en rozijnen, als onze smaakpapillen ons niet bedriegen. 

Bereikbaarheid

Beachclub Titus ligt op loopafstand van het Atlantic Hotel, ‘rechts achter’ de voor Kijkduin zo kenmerkende vuurtoren. Gratis parkeren in en rondom het strand, met de bus of natuurlijk na een heerlijke fietstocht door de duinen: met de bereikbaarheid zit het wel snor. En door het betonnen pad dat is aangelegd naar de strandtenten, zijn deze ook per rolstoel en met de kinderwagen prima te bereiken. Niets let u dus om eens bij Titus aan te schuiven!

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..