3.3 C
Den Haag
maandag, december 4, 2023

Lunch a lungo…Restaurant di Sopra

Onze edities

Gezelligheid en Italiaans genieten met uitzicht over de tweede binnenhaven van Scheveningen.

Locatie: 8

Restaurant Di Sopra is te vinden aan de kop van de tweede binnenhaven van Scheveningen aan de Schokkerweg 37. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid dichtbij en het is uitstekend bereikbaar met OV. Maar ook prima aan te fietsen voor de liefhebbers van een glaasje Italiaanse vino bij de lunch.

Interieur: 7

De eerste eyecatcher bij binnenkomst is de ruime open keuken waar de chefs druk in de weer zijn met mooie verse producten. Een leuk licht interieur met robuuste houten tafels en eetkamerfauteuils die zich lenen voor uitgebreid tafelen.

Zowel vanuit binnen als vanaf het gezellige terras, waar altijd wel een plekje in de zon te vinden is, kijk je prachtig uit over de haven. Tussen 17.00 en 19.00 uur is het terras ook druk bezet met borrelaars. Di Sopra beschikt op de eerste etage over een ruimte met terras die bij uitstek geschikt is voor een intieme borrel, diner of vergadering.

Menu: 8

De uitgebreide menukaart biedt voor ieder wat wils. Als voorgerecht kozen wij voor de huis gerookte rauwe zalm met  een licht zoetzuur komkommertje en rucola en de Tagliolini geflambeerd met truffel in Parmezaan. Een goede opening, begeleid door een uitstekend glaasje wit uit Pajara Puglia.

Eigenaar Eddie verteld ondertussen met groot enthousiasme over het restaurant dat hij samen met Mario runt  en alle activiteiten die er deze zomer in de haven te beleven zijn. Zoals ‘Jazz in de Haven’ op 15 en 16 juli. Voor de hoofdgerechten valt ons oog op de Filetto Rossini, Tournedos met eendenlever in cognac en jus van truffel  en de Tataki di tonno, Tataki van tonijn in zwarte sesam en pistache, beide duidelijk met zorg bereid en gepresenteerd. De tonijn kort gegrild dus nog mooi rood van binnen en de combinatie van de eendenlever in cognac met truffeljus is bijzonder smaakvol en doet het goed bij de malse tournedos. We eindigen met een cappuccino op het terras nog even genietend van het mooie uitzicht.

Bediening: 7

De bediening is betrokken en behulpzaam en zorgt dat we overal van voorzien zijn.

Eddie’s passie voor het vak met ook de inspirerende toekomstvisie  voor de haven zijn de kers op de taart.

Vorig artikel
Volgend artikel

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..