-0.5 C
Den Haag
vrijdag, december 1, 2023

Lunch à presto…. The Clipper

Onze edities

The Clipper: wie kent het niet? Al meer dan een halve eeuw ontvangt de brasserie in het beroemde Haagse Benoordenhout haar gasten. Veel Haagse burgemeesters gebruikten The Clipper zelfs als stamkroeg. Nu kunnen onder andere ook de medewerkers en bezoekers van het nabijgelegen Internationaal Strafhof zich in The Clipper laten verrassen.

Locatie: 7,5

Na dertig jaar heeft de brasserie een nieuwe eigenaar gekregen. Jos Seits, een charmante Haagse die van alle markten thuis is, zal vanaf woensdag 16 december samen met haar zoon Alex en dochter Tessa de Mol gasten ontvangen in het volledig verbouwde en fris ingerichte lokaal aan het Willem Royaardsplein in het chique Benoordenhout. Alex is al zes jaar in The Clipper werkzaam en kent de gasten als geen ander. ‘Daarom willen we het karakter van de brasserie behouden,’ aldus moeder en zoon. En Tessa is ook geen onbekende. Vroeger heeft ze ook in de brasserie gewerkt. The Clipper beschikt over een groot terras en is daarom ook prima buiten toeven. Zowel met auto als openbaar vervoer prima te bereiken.

Interieur: 8

Het interieur heeft een complete metaformose ondergaan. Ik heb me laten vertellen dat alleen de voorpui nog origineel is. Het interieur is fris, modern en warm tegelijk met veel oog voor detail. Houten tafels met leren bankjes en stoere lampen. De kleuren zijn neutraal, opgefleurd met leuke bloemetjes en robuuste windlichten op tafel. Ook het terras buiten is geheel in sfeer en ziet er gezellig uit.

Menu: 8

De nieuwe eigenaren hebben de ‘bestsellers’ op het menu laten staan en dit zijn de befaamde kalfslever en sliptongetjes. Maar er is meer. Voor de vroege vogels is er vanaf negen uur ’s morgens een eenvoudig maar smakelijk ontbijt. Bij de lunch kan men er terecht voor luxe broodjes met fijn beleg, een salade of kopje soep. Tijdens de borrel aan de sfeervolle bar worden flessen wijn ontkurkt. Jos heeft gezonde voeding hoog in het vaandel. ‘We hebben een voorliefde voor verse groente en fruit, en we werken graag met producten als avocado, groene asperges en papaja. Wie wil kan met yoghurt, muesli en vers fruit ontbijten, maar voor de liefhebber is er natuurlijk ook koffie met croissants.’ Wij namen de proef op de som en werden verrast met een amuse: een blini met zalm en crème fraîche. De blini zelf gemaakt en een topkwaliteit zalm. Dat begint goed. Ik koos voor de lauwwarme geitenkaas salade met walnotenhoning. Heerlijk van smaak, lekkere dressing niet teveel sla, maar verder wel goed gevuld. Alle ingrediënten goed in verhouding. Mijn tafelgenoot koos voor het broodje gerookte kip met rode pesto (ook weer vers gemaakt). De kip wordt in eigen keuken gerookt en dat proef je er zeker aan af. De kip is heerlijk mals. Gewoon een kakelvers, lekker broodje. Als afsluiter werden we verwend met een zelfgebakken taartje. De kok maakt elke dag zelf taart. Dit keer was het een aardbeientaartje en werkelijk om je vingers bij af te likken!

Bediening: 9

Over de bediening meer dan lof. Oog voor detail, gastvrij en uiterst vriendelijk. Ze denken met je mee en zijn zeer flexibel. Do I have to say more?

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..