3.3 C
Den Haag
maandag, december 4, 2023

Lunch à lungo… De Waterreus

Onze edities

De Waterreus mag zich na de geslaagde verbouwing met recht een Strandrestaurant noemen. Want deze witte parel aan de kust hoeft zijn “tent” niet meer op te slaan aan het einde van de zomer; u kunt er het gehele jaar terecht, ook voor zakelijke arrangementen.

Locatie: 9

Voor de enige strandtent die permanent op het strand mag staan is het mooi meegenomen dat er in de periode november tot en met februari gratis voor de deur kan worden geparkeerd. Gasten die met tram 11 besluiten het etablissement aan te doen zitten na drie minuutjes lopen vanaf de halte al aan een heerlijke versnapering. En oh ja, moeten wij u nog vertellen dat De Waterreus aan het mooiste strand van Nederland ligt?

Interieur: 7,5

Laten wij eens met iets geks beginnen: De toiletten. Deze zien er niet alleen fris uit met mooie Scheveningse prints op de deuren, ze zijn ook nog eens rolstoel toegankelijk, net als het restaurant zelf overigens. De blinderingen voor de ramen aan de binnenzijde kunnen worden gekanteld, wat wel zo fijn is op een warme zomerdag. Ook in het gedeeltelijk glazen dak wordt het licht gebroken door blinderingen, een goede oplossing. Met het meubilair zit het ook goed, buiten fijne stoelen, hier en daar een ouderwetse ligstoel en banken met zachte kussens om in weg te zakken. Binnen is het fijn en comfortabel aanschuiven in het ruime, lichte restaurant.

Menu: 7,5

Het klassieke triootje van Hollandse garnalen, Schotse zalm en IJsselmeerpaling en de garnalencocktail waren beiden van prima kwaliteit. Geserveerd met een cocktailsausje en witte toast en gedecoreerd met een mooi kwart eitje, stukje sla en tomaat, deed het ons uitzien naar het hoofdgerecht. De uitgever van dit magazine koos voor de ribeye van Litouwse rund terwijl zijn tafelgenoot de vangst van de dag – heilbot filet in dille saus – bestelde. De ribeye was goed medium gebakken en aan de dunne kant. Dit laatste is een compliment want het kwam de smaak en de ‘zwaarte’ van het gerecht ten goede. Beiden werden geserveerd met fijn knapperige gegrilde groenten. Zeekraal en dunne reepjes wortel maakten de heilbot af; allemaal verse ingrediënten, waarvoor hulde. De geschonken Braziliaanse Pinot Grigio verdient ook een pluim en was heerlijk van smaak. De redacteur van dienst lijdt aan een milde Dame Blanche verslaving en aangezien deze op de dessertkaart staat bij De Waterreus moest zij ook nog even worden geproefd. Voor een Italiaans ijs fetisjist was deze witte dame geen openbaring maar gewoon goed: prima roomijs, flinke dot slagroom en chocolade saus die niet té zoet van smaak is.

Kortom: Strandrestaurant De Waterreus – ook voor (zakelijke) arrangementen en workshops – staat niet alleen permanent te schitteren aan het Scheveningse strand. Hij staat ook permanent op onze lijst van horecagelegenheden waar het goed toeven is.

Bediening: 8

De bediening is erg vriendelijk en gastvrij. Er zijn  dames aan het werk die alleen de drankjes verzorgen en anderen die alles afweten van het menu. Onze aanvullende vragen werden goed beantwoord en zelfs onze bijdehante opmerkingen wisten de dames met een flinke dosis humor te pareren, helemaal top dus.

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..