-0.5 C
Den Haag
vrijdag, december 1, 2023

Lunch a presto… Sallo’s

Onze edities

Onderweg even snel van een goede lunch genieten, bij de brasserie Sallo’s in het Forepark kan dit zeker. Aanschuiven, smullen en weer doorrijden…

Bediening: 8

Een erg rustige en zacht sprekende dame wijst ons de weg op de menukaart. Iemand met veel ervaring in de horeca, dat is wel duidelijk. Als we even doorvragen klopt dit ook: zij is mede-eigenaar van een detacheringsbureau voor chef koks: Garde Blanche.

Interieur: 7

Functioneel, een typisch wegrestaurant, met veel ruimte en meubilair van een lichte kleur, waardoor alles ook nog eens een stuk ruimtelijker lijkt dan het al is. Op het grote balkon buiten op de eerste verdieping kan plaats worden genomen met uitzicht over de lokale bedrijvigheid van het Forepark. Op de begane grond ook veel bedrijvigheid maar dan vooral in de keuken en bij de balie, waar mensen terecht kunnen voor hun bestellingen die worden meegenomen.

Menu: 8

Het menu bestaat uit een droom-mix (als je liefhebber bent van de Indische keuken) van no-nonsense broodjes – denk: duo Kwekkeboom kroketten, uitsmijter, hamburger – met specialiteiten uit de Indische keuken. De tafelgenoot kiest gaat dan ook voor de Soto Ajam, die rijkelijk gevuld is met verse groenten en flinke stukken kip en een beetje pedis en heerlijk op smaak is gebracht. Goed gevuld maar echter zonder ei, maar op ieder Indonesisch eiland smaakt een gerecht met dezelfde naam dan ook anders.

Aan de andere zijde van de tafel wordt een ‘Vissersverdriet’ besteld. En inderdaad, een flinke vangst van de dag treffen we op ons bord aan. De bammetjes zijn letterlijk verstopt onder de garnalen, zalm en tonijnsalade. Ook deze is prima van smaak met lekkere, verse stukjes sla op een verder ook mooi opgemaakt bord. Aangezien het warm is kiezen we voor een Spa rood en Sprite voor bij de lunch. Toch nodigt het mooie Italiaanse koffieapparaat uit tot het bestellen van twee cappuccino’s. Maar een mooi apparaat wil nog niet zeggen dat men perse weet hoe je een goede koffie maakt. Deze is echt een beetje te waterig en de melk loei heet.

Bereikbaarheid: 7

Sallo’s is er eentje voor de autorijder. Maar het is stiekem ook een ‘omrijder’, met een Vissersverdriet die je eerder in de Scheveningse haven verwacht en Indische gerechten die de Hagenaar ook wel eens tegen is gekomen bij een borrel, receptie of buffet lunch in de regio. Want Sallo’s is niet alleen een prima restaurant, het is ook de uitvalsbasis voor alle catering klussen die het team al een jaar of veertig verzorgt in de regio Haaglanden.

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..