-0.5 C
Den Haag
vrijdag, december 1, 2023

Lunch a lungo……Gastronomia Villani

Onze edities

Het kortgeleden geopende Gastronomia Villani, aan de tweede haven van Scheveningen, is een ware aanwinst voor het horeca aanbod in Den Haag.

Bediening: 8,5

Vader en zoon Villani schudden ons de hand en tegelijkertijd verschillende anekdote’s uit de spreekwoordelijke mouw nadat wij het splinternieuwe Gastronomia Villani zijn binnengewandeld. In een razend tempo worden wij bijgepraat over de laatste ontwikkelingen en de verbeterpunten die de heren binnenkort gaan doorvoeren. Want de standaard, dat zullen we merken tijdens de lunch, van vader Mino en zoon Pietro is er een die altijd streeft naar perfectie. Pietro zelf serveert ons de gerechten en de wijn, terwijl ook nog een dame uit de bediening ons in de gaten houdt.

Interieur: 8

Strak, met een bijzondere balans tussen gezelligheid en zakelijkheid, die nooit kil wordt. De wijnen staan in een glazen temperatuurkamer. De open keuken en pizzaoven glimmen aan de rand van de benedenverdieping. Een lucht-zuiveringssysteem zorgt voor de juiste atmosfeer en aparte koelkasten voor verschillende producten voor  kakelverse ingrediënten. Ook op de tweede verdieping – die voor feesten en partijen – een (iets bescheidenere) high tech keuken waar alle bestellingen via het digitale systeem worden doorgegeven. “Er komt geen papier meer aan te pas”, vertelt Pietro trots. Op beide verdiepingen kan men trouwens ook op het grote terras aanschuiven, met schitterend uitzicht over dobberende bootjes in de haven. En niet te vergeten: een meesterlijke geluidsinstallatie heeft men geïnstalleerd, wat een fantastisch geluid klinkt er uit de speakers!

Menu: 8,5 

Wij delen een aantal gerechten en trappen af met sneetjes Focaccia met verse basilicum saus. De door ons gekozen Carpaccio’s van ossenhaas en zwaardvis smelten op de tong en laten een eerlijke en gebalanceerde smaak achter, die wij wegspoelen met een genotzalige, aan de oevers van Venetië gerijpte Lenotti Bianco de Veneto. De Tortelloni al tartufo is precies goed, al dente en perfect op smaak. Ook de Kalfsoester met zongedroogde tomaten en gorgonzola kaas en de heilbot in paprika saus smaken naar meer. Natuurlijk kan een bezoek aan een Italiaans restaurant niet worden afgesloten zonder een kop koffie en tiramisu te bestellen. De tiramisu is klein maar fijn, zoals het hoort, want anders veel te machtig.

Bereikbaarheid: 7,5

De Hellingweg 94c is het best te bereiken per fiets, al vonden wij wel een plek voor de deur met de auto, op drukke (weekend) dagen kan dit wellicht een probleem zijn. Bus 22, stop Zuiderstrand Theater, is de dichtstbijzijnde OV-halte, op zo’n zeven minuten loopafstand. Voor rolstoelers is het restaurant makkelijk toegankelijk via de grote oprit die tot aan de deur leidt, hulde daarvoor natuurlijk. Kortom: pak maar alvast de telefoon en reserveer een (zakelijke) lunch of diner, want Gastronomia Villani gaat u zeker niet teleurstellen.

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..