-0.5 C
Den Haag
vrijdag, december 1, 2023

Lunch á presto… John & June’s

Onze edities

Voor de lunch à presto bezoeken wij deze keer lunchroom John & June’s. En nee, deze namen  verwijzen niet naar de fameuze Amerikaanse country-zanger Johnny Cash en zijn tweede echtgenote June doet eigenaar Alex Troost uit de doeken.

Locatie: 7

Lunchroom John & June’s ligt op de hoek van de Tasmanstraat bij de Prins Hendrikstraat. De ingang bevindt zich aan de Tasmanstraat. Op mooie dagen die er nu weer volop zijn, zetten de eigenaren het terras uit aan de Prins Hendrikstraat. Door het smalle trottoir rijdt het verkeer soms wel erg dicht langs het terras. Onvermijdelijk, maar soms wel een beetje jammer als het groot verkeer betreft.

Interieur: 7,5

Het interieur bij John & June’s past precies bij de omgeving: het is er huiselijk gezellig. De eigenaren hebben een wand zonnig geel geschilderd en er veel zwartwit-foto’s in zwarte lijstjes tegenaan gehangen. De belangrijkste foto hangt in het midden van de wand. Het is een foto van een ontspannen stel op een heuvel in het gras. Onder deze foto een gouden naamplaatje: John & June. Het zijn de grootouders van eigenaar Alex Troost. De zaak is dus vernoemd naar zijn Engelse grootouders. De lunchroom is verder ingericht met meubilair dat ‘overal’ vandaan komt. Een zithoek met bankstel maakt het huiskamergevoel compleet.    

Menu: 8

De kaart van John en June’s laat ontbijt- en lunchgerechten zien. Ook kan je hier terecht voor koffie met taart of cake en een borrel met bijvoorbeeld olijven. De meeste producten zijn huisgemaakt, ook een variatie aan sappen waaronder een groente & fruitmixsap zijn home-made. Wij zijn hier voor de snelle lunch en kunnen daarvoor kiezen uit onder meer verschillend belegde broodjes, tosti’s en salades. Allemaal prima gerechten voor een lunch à presto. Onder het genot van een goed op smaak gebrachte koffie en een cappuccino maken wij onze keuze. Tafelgenote kiest voor een broodje zalm. Mijn oog valt op de quiche. Navraag leert dat de eigenaar telkens een andere hartige taart maakt. Deze keer is er een quiche met geitenkaas, artisjok, chorizo  en paprika. Mijn keuze is gemaakt. Bij de quiche drink ik een verse en frisse home-made gember-citroen ijsthee. De royale punt hartige taart kent een goede, knapperige korst. De vulling is goed op smaak, de zachte smaak met in de verte een bittertje van artisjok combineert heerlijk met de geitenkaas. Er is een  beetje chorizo meegegaan in de quiche, wat precies goed is, omdat deze sterke smaak anders zou overheersen. Tafelgenote geniet van haar broodje met zalm. De zalm ligt op een grof gesneden boterham. Het brood dat hier wordt gebruikt is biologisch, zo vermeldt de kaart. De zalm is belegd met avocado waarover een beetje citroenmayonaise en tuinkers ligt. Dat combineert lekker.

Omdat John & June’s trots is op de huisgemaakte cakes en taarten, moeten wij wel iets zoets bestellen als dessert bij onze snelle lunch. Carrotcake, soorten cheesecake, brownies, het is er allemaal. Wij bestellen bananencake. De smaak komt uitbundig naar voren.

Bediening: 8

De eigenaren helpen mee in de bediening die vandaag wordt verzorgd door Anouk. Zij is snel en attent; alles wat je maar wenst bij een snelle lunch. 

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..