-0.5 C
Den Haag
vrijdag, december 1, 2023

Lunch á lungo…Hotel des Indes

Onze edities

Voor een lange lunch in een omgeving die grandeur ademt, is Hotel des Indes de perfecte locatie. Executive chef Roel Gilissen bereidt van dinsdag tot en met vrijdag ook fijne, lichte businesslunches van twee gangen en koffie.

Locatie: 9

Hotel des Indes ligt aan het schilderachtige, historische Lange Voorhout en heeft daarmee een toplocatie in Den Haag. Het 19e-eeuwse pand is gemakkelijk te bereiken per OV. Voor business-lunchgasten biedt Des Indes gratis valet parking.

Interieur: 7

Het interieur van Des Indes straalt grandeur uit. Gasten worden hartelijk verwelkomd met een rode loper die naar de lounge en cocktailbar leidt. Tapijt, marmer en prachtige kroonluchters vormen samen een klassiek chic interieur. Maar de zon schijnt uitbundig en nodigt uit om buiten op het terras aan een van de eenvoudige, maar charmante, ronde tweepersoonstafeltjes plaats te nemen. Dat is wat wij doen.       

Menu 8:

Des Indes biedt kaarten voor lunches en diners. Lunchgerechten bestaan uit salades, een Club sandwich, North Sea codfish en er zijn authentieke Hollandse kroketten. Chefkok Roel Gillissen bereidt echter ook twee-gangen-businesslunches. Gasten kunnen hiervoor van dinsdag tot en met vrijdag terecht aan het Lange Voorhout. Deze zonnige woensdagmiddag bestaat het voorgerecht uit tonijn, vergezeld van wortel die op verschillende manieren is bereid en een gelei van bloedsinaasappel, zo laten wij ons vertellen. Het hoofdgerecht biedt zeebaars met een crème van doperwten. De combinatie van vis spreekt ons aan en wij stemmen in met de businesslunch. Eerst krijgen wij een amuse van venkelgelei, knolselderijmousse, truffelmousse en een wafeltje van Parmezaanse kaas. Wij zijn blij verrast door de combinatie van alle sterke smaken die uitstekend samen blijken te gaan.

Dan komt het voorgerecht. Wij worden vrolijk van de kleurenpracht die van het bord spat. Het felle oranje van de gepureerde, de geblancheerde en tot gelei gemaakte wortel is een feest voor het oog. Het oranje sluit  schitterend aan bij het heldere dieprood van de gelei van bloedsinaasappel. Helemaal mooi is dat deze zoete smaken zalig combineren met de zachte smaak van de in dunne plakjes gesneden rauwe tonijn. Een kleine marshmellow en een smakelijk bereid soja-hapje maken het voorgerecht compleet.

Tafelgenoot en ik zijn na deze surprise benieuwd naar de zeebaars. De vis is tijdens de bereiding in zijn waarde gelaten, waardoor wij een gerecht krijgen dat superzacht van smaak is. Het is in goede harmonie met de milde crème van doperwten, diverse groenten en een ravioli gevuld met kreeft. Apart werd geserveerd een hollandaise saus. Omdat het hoofdgerecht mild is, krijgen wij het advies er de Touraine Sauvignon Blanc bij te drinken. Een goed advies, deze droge, zeer frisse witte Loire-wijn waarbij je druif goed proeft, gaat goed samen met de zeebaars. We sluiten af met een cappuccino en een groene thee, waarbij ook een etagère met friandises op tafel komt.

Wanneer chefkok Roel even aan tafel komt, vertelt hij dat hij dagelijks een andere businesslunch bereidt, omdat hij elke ochtend vers inkoopt. Wij kregen zeebaars, maar wie niet van vis houdt, of dieetwensen heeft, kan dit aangeven. De chef biedt dan een alternatief.   

Bediening: 8

Wij zijn beleefd geholpen door Sanne. Zij beschikt over parate kennis van de producten op het bord en in het glas. Ze weet ook juist te adviseren.

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..