1.4 C
Den Haag
maandag, december 4, 2023

Lunch à presto… Ich bin ein Hamburger

Onze edities

Een restaurant – wijnbar met een bijzondere naam welke net drie maanden open is. De naam doet vermoeden dat het gaat om een menu vol met hamburgers. Ze staan zeker op de kaart, maar verder regeert de kaart met franse klassieke gerechten. Gelegen aan de Prins Hendrikstraat in het Zeeheldenkwartier. Een buurt die de laatste tijd erg aan de weg aan het timmeren is met leuke nieuwe horeca gelegenheden.

Locatie: 7,5

Gelegen aan de Prins Hendrikstraat, een zijstraat van het Prins Hendrikplein is Ich bin ein Hamburger gelegen. Op zich makkelijk aan te rijden met de auto. Zeker overdag is er altijd wel een (betaald) parkeerplaatsje te vinden. Maar ook zit er vlak naast een parkeergarage in de straat. De buurt is op het moment erg trendy omdat er steeds meer leuke horecagelegenheden zich vestigen. Ook gebeurt er van alles op het Prins Hendrikplein.

Interieur: 8

Het pand waar Ich bin ein Hamburger gevestigd is, is ooit een drukkerij geweest en zeer opmerkelijk te noemen. Als je buiten voor de zaak staat, zou je niet vermoeden dat het binnen zo groot is. Wanneer je binnen komt staan er links van de bar leuke, knusse zitjes met Chesterfield stoelen en bankjes. Hier kan je ook gewoon een glas wijn drinken of wachten op een tafeltje. De stijl is Art Deco/Vintage in een hip jasje. Als je doorloopt naar het eetgedeelte word je verrast door een enorme lichtkoepel en een veranda waar ook gedekte tafeltjes staan. Eenvoudige tafels en bistro stoeltjes, mooi wit linnen gedekt.

Menu: 8

Wij gingen hier heen voor de korte snelle lunch, maar hier kan je ook gemakkelijk een lange lunch nuttigen met een zakenrelatie! Er staan welgeteld vijf soorten hamburgers op de kaart. Ich bin ein Hamburger heeft verder een franse kaart. Mijn tafelgenoot ging voor de lamsburger met een munt hollandaise saus, welke erg smakelijk was. Ook de hollandaise saus is perfect van smaak. Ik ging voor de clubsandwich van gebraden entrecot met een truffel-eiersalade. Een prachtig opgemaakt bord met lekker brood (niet gestapeld) en heerlijk vlees en niet te overheersende truffel mayonaise. Hierbij werd salade met zelfgemaakte friet en mayonaise geserveerd. Verder hebben ze echt een zeer uitgereide wijnkaart met mooie wijnen die ook nog eens vriendelijk geprijsd zijn. Wij namen bij het eten een glas witte huiswijn Sauvignon Pay Doc.

Bediening: 8

De bediening is uiterst vriendelijk en heeft kennis van zaken.

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..