-0.5 C
Den Haag
vrijdag, december 1, 2023

Lunch à lungo: Andermans Keuken

Onze edities

In de altijd gezellige Frederikstraat krijgt men al snel honger van het slenteren langs alle leuke winkeltjes. Goed dus dat men terecht kan bij Andermans Keuken voor een uitgebreide lunch óf voor een zakelijke afspraak natuurlijk…

Locatie 7,5

Ook al lijkt het altijd een drukte van belang, de ervaring leert dat er in en rondom de Frederikstraat altijd wel een plekje voor de auto te vinden is. Verder rijdt er op loopafstand van de winkelstraat natuurlijk genoeg openbaar vervoer om deze leuke plek te bereiken. Het feit dat er in de buurt van  Andermans Keuken veel bedrijvigheid plaatsvindt is wel een reden om van te voren even te reserveren.

Interieur 7,5 

Een pijpenla met een uitbouw waarin de keuken is gevestigd, zo kun je dit restaurant het beste omschrijven. Niet al te groot dus maar met banken langs dito witte wanden en het slimme gebruik van spiegels is toch ruimtelijkheid gecreëerd. Op het terras is, als het weer het toelaat, ook nog genoeg plek. De bruine tafeltjes en comfortabele stoelen in combinatie met de bruine houten vloer zorgen voor een gezellige huiskamer ambiance. Mocht u zakelijk iets te bespreken hebben, reserveer dan een tafel aan het raam of juist aan de achterzijde van het restaurant.

Menu 8,5

Wij beginnen met een fles plat water van het merk Hildon: fris, met een mooi etiquette, zonder poespas. De kaart is vrij klassiek geschoold met prettige invloeden uit de traditionele Franse keuken. Een flinke variatie lunchgerechten, een twee gangen lunch menu, aangevuld met dagelijks wisselende gerechten. Ook de vegetariër kan prima aanschuiven en voor de zoetekauw is er plenty keus uit taarten en desserts.

Als voorgerecht kiezen wij de Thaise kippensoep en een mini club sandwich vitello tonato. De kippensoep komt in een kleine maar fijne portie, romig met een toefje pittigheid en subtiele stukjes kip. Geserveerd met een stukje brood is het kortom een goed voorafje.

De mini clubsandwich is een torentje van kalfsfricandeau en tonijn, afgewisseld met bruine sneetjes brood, rucola en sla. De dunne stukjes gefrituurde cassave naast de sandwich zijn een ware verrassing en heerlijk knapperig.

Als hoofdgerecht valt onze keuze op een hertenfilet en de kabeljauw met palingsaus. Beiden arriveren op een warm bord, de hertenfilet met een heerlijke stoofpeer. Het vlees is echt medium gebakken en smelt in de mond. De stoofpeer ligt in een bedje van jam, jonge spruitjes en bietjes. Allemaal zacht van smaak, net als de aardappelpuree met rucola.  Ook voor de kabeljauw met palingsaus geldt: zacht van smaak. De doperwtjes, worteltjes en linzen gecombineerd met de palingsaus vullen het stukje kabeljauw goed aan. Daarnaast zijn zowel het voor- als hoofdgerecht goed in proportie. Bij de vis wordt een Maison Virginie Sauvignon gedronken, bij de hertenfilet een Maison Virginie Merlot, beiden goed. Na een lekker kop koffie stappen wij dan ook voldaan in onze jas en kunnen  een ieder aanraden om eens aan te schuiven in Andermans Keuken.

Bediening 8,5

Leuk om op een plek te komen waar bij binnenkomst je jas wordt aangenomen, dat geeft al meteen het gevoel dat je welkom bent. Het personeel is niet alleen galant maar ook goed geïnformeerd over de dranken- en gerechtenkaart. Dat is een stuk minder vanzelfsprekend in Nederlandse horeca dan je zou denken en dus het vermelden waard. Tussendoor worden onze drankjes uit de fles water bijgeschonken, men komt regelmatig maar ook weer niet te vaak langs om te vragen of alles naar wens is.

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..