2 C
Den Haag
vrijdag, december 8, 2023

Lunch a presto… Anna’s Deli

Onze edities

Anna’s Deli, coffee & lunch is gevestigd in New Babylon. Voor een lunch of een kopje koffie kan je hier terecht 10.00 tot 19.00 uur op doordeweekse dagen. Op zaterdag kan je er tot 18.00 uur terecht en zondag is iedereen welkom tussen 12.00 en 17.00 uur.

Locatie 7

Anna’s Deli, coffee & lunch is te vinden op de begane grond van New Babylon. Het complex ligt pal naast het Centraal Station en is daarmee perfect te bereiken met het openbaar vervoer. Automobilisten parkeren onder het complex. New Babylon verkeert momenteel in een verbouwing. Weinig zaken bevinden zich nog in het pand, maar daar komt straks verandering in. Wij stappen New Babylon binnen.

Interieur 7,5

Open ingang en warme bruintinten in het interieur nodigen uit Anna’s Deli in te lopen. Niet alleen wij doen dat. De zaak zit helemaal vol tijdens lunchtijd. Tafeltjes voor twee langs de ramen met zicht op de passage en een lange houten tafel met rustieke uitstraling bieden plaats rondom de open keuken. De keuken neemt de centrale plaats in. Langs de wanden staan hoge, open kasten van hout. Flessen wijn, olieën en ketjap en Semarang naar oma’s receptuur zijn erin uitgestald. De laid back sfeer is geruststellend.

Menu 8

Bij Anna’s worden onder meer salades, sandwiches, baguettes als lunch geserveerd. De menukaart biedt ook uiteenlopende bagels en flammkuchen. Als frisse dorstlessers is er keuze uit verschillende smoothies. Een Blueberry Heaven bijvoorbeeld, met bosbessen en aardbei, of een Caribbean Breeze van ananas, aardbei en kokosnoot. Het zijn aangename verrassingen op de kaart.

Tsja, wat te kiezen? We vragen het aan de kenner in het huis, eigenaar Teddy Bierhuys. De allerhartelijkste Bierhuys hoeft niet lang na te denken over zijn advies. De bagels worden doorgaans hooggewaardeerd, zo weet hij. Vooral de Japanse bagel met zalm en de Indonesische met kip en pindasaus zijn momenteel favorieten bij zijn klanten. Mijn tafelgenote gaat voor de Japanse bagel.

Ik ben nieuwsgierig naar de flammkuchen ‘Italian Job’. De traditionele variant is de flammkuchen met spek en ui. Maar laat mij maar de Italiaanse proeven, met tomaat, mozarella en pesto.

Ondertussen drinken wij een lekkere cappuccino, met een juiste verdeling van espresso, melk en melkschuim. 

Bagel en flammkuchen komen mild warm op tafel. De Japanse bagel wordt geserveerd op een zeegroene, platte, aardenwerken schaal met afgeronde hoeken. Tafelgenote waardeert het broodje zeer. De zalm wordt vergezeld met de Japanse zeewiersalade wakame en verder op smaak gebracht met sojasaus en een puntje wasabi.

Mijn flammkuchen wordt gepresenteerd op een plankje van hout. De pesto is subliem zacht van smaak en past perfect bij de mozarella en de tomaat. Teddy Bierhuys vertelt dat deze variant is vernoemd naar zijn favoriete film, de actiekomedie ‘the Italian Job’, waarin alles op hilarische wijze draait om samenwerking.   

Bediening 8

De bediening bij Anna’s is vriendelijk. Als de bestelling is geserveerd, wordt even later belangstellend gevraagd of alles naar wens is. Dat waarderen wij. Wanneer de cappuccino is opgedronken, hoeven wij niet lang te wachten voordat ons wordt gevraagd of we nog iets willen gebruiken.

Voor een korte lunch zit je perfect bij Anna’s Deli, coffee & lunch.   

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..