1.4 C
Den Haag
maandag, december 4, 2023

Lunch a lungo… BRASSERIE BRUT

Onze edities

Hotels zijn veel gebruikte locatie voor zakelijke ontmoetingen en lunches. Business Haaglanden streek voor deze editie neer bij Brut  Brasserie in Crowne Plaza Den Haag – Promenade Hotel en genoot er van de gastvrijheid en luxe. 

Bediening: 8,5

De dames en heren van de bediening doen hun werk met zichtbaar plezier. Service met een glimlach, gedegen kennis van gerechten en wijnen, onzichtbaar maar toch in de buurt. Kortom: Hospitality in optima forma.

Interieur: 8

De Haagse ondernemer bezoekt Brasserie Brut als hij duidelijk iets meer wil dan een goed broodje en een kop koffie. Dat wil niet zeggen dat er geen goede broodjes op de uitgebreide kaart staan, zeker niet. Maar een ambiance als die bij Brasserie Brut vraagt toch om een mooi gedekte tafel met een keur aan uitgebreidere gerechten. Het interieur is chique en statig, zwart met niet veel onnodige tierelantijnen maar ook speels genoeg. De stoelen zitten als gegoten, jammer dat je als ondernemer weer aan de slag moet als je uitgegeten bent!

Menu: 8

Een zeer uitgebreide kaart waar voor ieder wat wils op te vinden is. De vooraf genoten Caprese en Foie Gras zijn beiden heerlijk van smaak en worden geserveerd in de juiste proportie. Gelukkig maar, want hoofd- en nagerecht zullen ook zeker niet teleurstellen. De stukjes gedroogde tomaat in de Caprese zorgen voor een verrassende twist, waar de Foie Gras zacht van smaak is, iets wat je ook niet al te vaak (in Nederland) tegenkomt.

Als hoofdgerecht wordt gekozen voor de vangst van de dag: zeebaars op het velletje gebakken, geserveerd met linguini, twee groene asperges, zwammetjes en cherry tomaatjes. Die laatste zorgen voor een zurigheid die erg goed bij het geheel past. De disgenoot krijgt een flinke houten plank voorgezet met daarop een aantal (spare) ribs, vergezeld door maiskolfjes, gepofte aardappel en een kleine portie koolsla. Het vlees valt van het bot, de mais is lekker zoet van smaak en de koolsla is goed op smaak gebracht. Maar, zoals eerder gezegd, is het geheel niet overheersend waardoor we nog een nageracht durven te bestellen. Onze keuze valt op de Chocolate Overdose en de Crème brûlée, die beiden het wachten waard bleken. Liefhebbers van chocolade kunnen bij een bezoek niet om deze ‘plank met proeverij van huisgemaakte chocolade dessert’ heen. De Crème brûlée wordt geserveerd met een bolletje ijs en is de grootste die wij ooit hebben gezien. Al deze heerlijkheden spoelden wij met veel smaak weg met de volgende goed gekozen wijnen: Een Italiaanse Pinon Grigio, een Franse Riesling en een verrassende Pinot Noir van onze Germaanse buren, van het label Peter & Peter, jawohl…

Bereikbaarheid: 8

Parkeergelegenheid op het eigen terrein van het hotel, dus altijd een plekje voor de deur. Maar ook met het openbaar vervoer – tram 1 – is Brasserie Brut prima bereikbaar. Ok, nog één kopje (Piazza D’oro) koffie dan voor we weggaan. En ja, zelfs daar zit stiekem nog een heerlijk kleine brownie bij.

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..