-0.5 C
Den Haag
vrijdag, december 1, 2023

Lunch a lungo… Sophia Restaurant & Lounge

Onze edities

Het is alweer vijftien jaar geleden dat wij voor een lunchverslag aanschoven bij wat nu Sophia Restaurant & Lounge heet. Het was het lange wachten zeker meer dan waard…

Bediening: 8,5

Kevin Siekmann. Onthoud die naam. Onze ober van dienst vertelt met humor en kennis van zaken over de verschillende gerechten die wij krijgen aangeboden. En ook de wijnen die hij adviseerde pasten perfect bij de verschillende smaaksensaties waarop wij werden getrakteerd. 

Interieur: 7

Een erg mooie locatie, zowel van binnen als van buiten, waar mensen de komende maanden op het terras kunnen genieten in de rustige ambiance die het pand op de kruising Sophialaan – Zeestraat uitstraalt. Binnen leent het chique en tegelijkertijd knusse interieur zich uitstekend voor zakelijke lunches. Maar ook in de privésfeer is het een mooie plek om het glas te heffen. 

Menu: 8

Vooraf drie subtiel opgemaakte gerechtjes, een proeverij van de chef: malse hoender met knapperige babymais, een visje verstopt onder een frisse salade en een zachte courgette soep. Het geserveerde brood (met uitstekende bite) met licht gezouten boter maakt het geheel af. Als hoofdgerecht kiezen wij vlees en vis, wat resulteert in twee fijne gerechten. Aan de ene zijde van de tafel een mooi stuk zalm, geserveerd met een antiboise saus en olijfolie poeder. De carnivoor van het gezelschap wordt getrakteerd op een stuk kalfsstaart van de barbecue, vergezeld door een knap gemaakte polenta, champignons en een stukje ham. Voor een dessert kunt u beiden heren ‘s nachts wakker maken. Dus het ei van witte chocolade, op een nestje (letterlijk!) van filodeeg, en omringd door chocolade crumble en een balletje mango ijs, ging aan beide zijden van de tafel schoon op. Erg bijzonder dat het chocolade-ei, als het werd gebroken, een dooier van mango gelei toonde, dat (als een ‘echt’ halfzacht gekookt kippenei) tussen de witte chocolade scherven op het bord droop.

Bereikbaarheid: 7,5

U vindt vast een plek in de buurt, mocht u met de auto naar Sophia Restaurant & Lounge afreizen. En ook met het openbaar vervoer is het prima te bereiken. Oftewel: U heeft geen enkel excuus om niet snel aan te schuiven!

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..