10.7 C
Den Haag
donderdag, april 18, 2024

Lunch a presto… La Brasserie

Onze edities

In de immer bruisende Bankstraat heeft een nieuw etablissement haar deuren geopend: La Brasserie. Wij gingen proeven én kijken hoe het er, een aantal maanden na de opening, met deze nieuwe horeca-telg voorstaat.  

Interieur: 9

Ja, inderdaad.We beginnen deze recensie met het interieur. Koste nog moeite zijn door de eigenaren Patrick en zijn vrouw Hedi de Kempenaer gespaard om van het oude, bruine café Zeldenrust iets geheel anders te maken. Een Brasserie, zoals je ze alleen in Frankrijk aantreft en dan vooral in de buurtjes van de grote steden als Lyon, Bordeaux en uiteraard Parijs. Stapt u over de drempel van La Brasserie dan waant u zich direct in La Haye. De tien maanden verbouwing die in het pand zijn gestopt laten zich in alle details zien: handgemaakte witte tegels aan de wanden, dito tegels met bijzondere reliëfs aan het plafond. Art Deco posters, zelfs het behang in de toiletten is een collage van aaneengeschakelde ansichtkaarten, van Moulin Rouge tot Brigitte Bardot. De witte tegels aan de wanden worden halverwege onderbroken door donkerbruin houtwerk met hier en daar een Franse lelie. Dichterbij Frankrijk kun je qua interieur in Den Haag niet komen, in één woord: schitterend.

Bediening: 8

De dames en heren zijn vakmensen, ontvangen met een glimlach en informeren naar wens over de gerechten op de kaart. Bij het schenken van de wijn wordt de collega opgetrommeld die hier het meest vanaf weet, erg fijn!

Menu: 7,5

Wij bestelden een kleine selectie gerechten: De asperges met beenham en Hollandaise saus komt van de special-kaart die wisselt. Heerlijk knapperige asperges, zachte saus en een paar fijne sneetjes ham, een heerlijk gerechtje. De bietensalade met appel, blauwe kaas en avocado is een frisse bite waarbij de blauwe kaas zorgt voor een verassend duwtje in de richting van een ware smaaksensatie. Het broodje Nicky’s Fried Chicken is op zichzelf een surprise; een mooie mix van krokante stukjes malse kip, sla, zoetzuur, gebakken uitjes en katjangsaus. Toe een crème brûlée en een dame blanche, om het geheel op zijn Frans af te sluiten. De crème brûlée is goed en mild van smaak met een mooi knapperig laagje suiker, precies zoals het hoort. De redacteur durft zichzelf inmiddels wel een dame blanche-expert te noemen: vanille ijs, slagroom maar bovenal: warme chocolade saus die de gast zelf uit een metalen kannetje mag gieten, dat hebben ze bij La Brasserie goed begrepen. Dat laatste, dat is het geheim, want warme chocoladesaus op vanille ijs is een heerlijke combinatie. Hard geworden chocolade saus op half gesmolten vanille ijs is dat niet, dat is wat je krijgt als je de saus al in de keuken over het ijs giet. 

Bereikbaarheid: 7,5 

In de Archipelbuurt is altijd wel een plekje te vinden voor de auto, zeker tijdens een zakenlunch doordeweeks. La Brasserie is overigens ook een prima excuus om tijdens een wandeling of fietsritje even om te rijden. Voor een kop koffie met een krantje, lunch of diner. Of om gewoon even een stukje Frankrijk op te snuiven, op momenten dat je de sfeer van het land een mist.

Laatste nieuws

Sophie van Gunn en Willem Jan Huizingavan Baker Tilly: ‘Een uitdaging in huidig belastingklimaat ondernemer te zijn’

Het zal de Haagse ondernemer niet verrassen dat de grootste belastingwijzigingen elk jaar op Prinsjesdag worden aangekondigd. Maar ook...

Lees ook..