1.4 C
Den Haag
maandag, december 4, 2023

Uitreiking Gouden Garde Award. And the winner is….

Onze edities

Op donderdag 7 maart was het weer zo ver. De uitreiking van de Gouden Garde Lunch Award was wederom een groot succes bij Kookstudio Eric Jan Fransen aan de Javastraat. Veel enthousiaste bezoekers hebben genoten van culinaire hapjes en drankjes en zorgden voor een intieme en levendige avond. In spanning werd er volop gespeculeerd, de nieuwsgierigheid nam toe en de genomineerden probeerden te ontspannen door hapjes en drankjes te nuttigen, maar van de spanning was van de gezichten af te lezen. 

Geen metalen, plastic of houten garde, maar een Gouden Garde is de Award waarmee de beste lunchgelegenheden in de regio Haaglanden, door Business Haaglanden en stemmen van het publiek, beloond worden. De deelnemers van het jaar 2018 maakten het erg moeilijk voor de beoordelaars, critici, foodliefhebbers en smaakvrienden. Maar de winnaars van de lunch à presto (korte zakenlunch) en lunch à lungo (lange zakenlunch) zijn de terechte nieuwe titelhouders. 

Sommige genomineerden waren met een volle bezetting aanwezig. Nieuwkomers, eigenaars van gerenoveerde restaurants en gevestigde namen. Het maakt niet uit of ze een groot netwerk hebben om een voorsprong op de stemmen te verzekeren, want het gaat er vooral om dat ze allemaal een goede naam hebben opgebouwd. Samen versterken zij de Haagse culinaire parels en verbreden zij de horecahorizon van de regio Haaglanden. Daar zijn wij trots op. 

De genomineerden kwamen vanuit alle hoeken van Den Haag en omstreken. Voor de lungo titel streden de volgende restaurants: Restaurant Pearl in Hilton The Hague, Weduwe van der Toorn, Hotel des Indes, Villani, The Living Room, Het Gouden Kalf en Vino e Cucina. De genomineerden voor de presto titel waren: Bite Me!, Burrata Turfmarkt,  John & June’s, Sallo’s, Simon de Vogel, Lodewieck en Pavarotti. Voordat de winnaars kenbaar werden gemaakt, onderbrak Rob Truijens, directeur/eigenaar van Business Haaglanden, het rumoerige borrelgeluid want het was tijd om de winnaars bekend te maken. “Deze officiële uitreiking van de Gouden Garde is inmiddels een traditie geworden. Wij hebben bewust gekozen voor een zakenlunch boven het zakendiner omdat de lunch gangbaarder is dan een diner”, licht Truijens toe voordat hij het woord aan Jeroen van der Geest, directeur Gemeentelijk Werkbedrijf – Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheidsprojecten bij Gemeente Den Haag, geeft die de spanning zal doorbreken met de uitslag. Truijens bedankt iedereen voor de overweldigende hoeveelheid stemmen: “Jullie stemmen zijn echt een doorslaggevende factor.”

De winnaar van de lunch à lungo van 2018 is Vino e Cucina gevestigd op de Parkstraat te Den Haag. De Gouden Garde Award voor de lunch á presto ging naar Burrata Turfmarkt. De blij verraste winnaars namen de awards in handen en poseerden voor diverse camera’s. “De uitreiking van de Gouden Garde is een goed initiatief om bestaande horeca in het zonnetje te zetten”, Rob de Rooij (Werkgeversservicepunt). Na de uitreiking van de awards werden de winnaars gefeliciteerd en was er volop gelegenheid om ideeën uit te wisselen onder het genot van nog meer culinaire lekkernij. 

Veel mensen werden in het zonnetje gezet, maar er werd vooral door de aanwezigen genoten van exquise hapjes en kwalitatieve wijnen die door zeer professionele en vriendelijke medewerkers van het Werkgeversservicepunt voortdurend werden rondgebracht. Er werd enthousiast geborreld tot na achten en de sfeer zat er merkbaar goed in. Business Haaglanden dankt Eric Jan Fransen, eigenaar van Kookstudio Eric Jan Fransen, in het bijzonder voor zijn gastvrijheid en Rob de Rooij en de medewerkers van het Werkgeversservicepunt voor het mede tot succes maken van deze bijzondere avond. 

Inmiddels is Business Haaglanden begonnen met een nieuwe reeks lunches dus reden om onze lunchrubrieken in de gaten te houden voor het verloop en uiteraard het uitbrengen van uw stem op uw favoriet voor 2019. 

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..