6.4 C
Den Haag
zaterdag, december 9, 2023

Lunch à lungo… restaurant Le Vieux Jean

Onze edities

Business Haaglanden blijft in Delft, want de regio Haaglanden is groter dan de stadgrenzen van Den Haag. Le Vieux Jean is gelegen aan de voet van de verzakte Oude Jan, een intiem restaurant met een Frans karakter. Midden in het historische centrum van Delft is dit niet alleen een rustige plek voor een zakenlunch, maar ook een mogelijkheid de knusse binnenstad van de Prinsenstad een bezoek te brengen.

Locatie 8
Net als de lunch à presto ligt Le Vieux Jean in het centrum van Delft. Absoluut een mooie locatie, gezien je hier wordt omgeven door historie. Alleen geldt hetzelfde nadeel: parkeergelegenheid. Hoewel er prima ruimte is aan de rand, moet je wel een stukje lopen. Op zich geen straf, maar niet handig. Dat geldt overigens ook voor het openbaar vervoer, dat niet in de directe buurt stopt. De korte wandeling is echter te overzien en een leuk visitekaartje.

Interieur 8
Le Vieux Jean is geen groot restaurant. Er staan grofweg acht tafeltjes voor maximaal vier personen. Een rustige setting die zich ideaal leent voor een aangename, serieuze, zakenlunch. Voor grotere groepen is er op de eerste verdieping ruimte. De Opkamer biedt ruimte aan groepen tot twintig personen, terwijl de Franse Kamer groepen tot veertig man kwijt kan. Het Franse karakter van het eten wordt weerspiegeld in de inrichting van warme aardetinten, vitrinekasten en zacht licht.

Menu 9
Liefhebbers van de Franse keuken kunnen hun hart hier ophalen. Er wordt gewerkt met seizoensproducten en naast de keuze vanaf het menu kun je er ook voor kiezen om de chef zelf zijn gang te laten gaan. Wij houden wel van verrassingen en laten de chef het menu samenstellen. We beginnen met een amuse van gazpacho en een duivenvleugeltje in rode wijn mayonaise. Vervolgens een witlofsalade, met een eitje en pootje van de kwartel en een stukje eendenborst. Een bijpassende Pinot Gris (Stoeffler) complementeert de fijne smaken. Hierna volgt een gang met vis: zeeduivel met een ragout van tomaat en lamsoor, wederom met bijpassende witte wijn uit de Dordogne (Saint-Aubin). De laatste warme gang is een lamsbout, stukjes lamstong aan een spiesje, geserveerd met dragonjus. Een merlot (Saint-Aubin) vult het geheel goed aan. Om al deze relatief kleine, dus zeer goed te behappen, gangen af te sluiten is er keuze tussen een kaasplankje met port en zoet dessert met dessertwijn uit Süd-Tirol. Nogmaals: we worden niet teleurgesteld. En voor wie van deze beschrijving nog geen trek heeft gekregen, kunnen we als laatste garantie geven dat de smaken goed in balans waren en zeer geraffineerd. Een aanrader!

Bediening 8,5
Een vriendelijk ontvangst, advies in de wijnen en menukeuze, goed gesprek en persoonlijke benadering. Het fijne aan Le Vieux Jean is het intieme karakter van het restaurant, maar ook van de benadering. Zonder dat je het gevoel hebt ‘bekeken’ te worden, omdat het een kleine setting is. Erg prettig en zeer geschikt voor een zakenlunch waarbij nog punten te behalen zijn!

Totaal: 33,5

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..