7.2 C
Den Haag
zaterdag, december 9, 2023

Lunch à presto… Stadscafé De Waag

Onze edities

In het authentieke centrum van Delft achter de Nieuwe Kerk op één van de grootste historische marktpleinen van Europa bevinden zich ontzettend veel horecagelegenheden. Ideaal voor een lunch of borrel voor zowel privé- als zakelijke doeleinden. Met deze unieke setting heeft Delft heel wat potentie voor de zakenlunch. Ditmaal onderwerpen we Stadscafé De Waag aan de test.

Locatie 8
Hoewel het centrum van Delft moeilijk begaanbaar is met de auto, parkeren moet je aan de rand doen of in één van de parkeergarages in de buurt, is de locatie schitterend. Het historische plein is werkelijk uniek en ontzettend sfeervol. Absoluut een aanrader wanneer je met je zakenrelatie op zoek bent naar een rustige, bijzondere plek.

Interieur 8
Het mooie aan Delft en de oude binnenstad zijn de historische panden. Zo af en toe krijg je zelfs het idee alsof de tijd heeft stil gestaan. Het interieur van Stadscafé De Waag heeft het authentieke karakter van het Middeleeuwse pand weten te behouden en afgewisseld met moderne accenten. Een geslaagd concept. Bij mooi weer is er een ruim terras achter de Nieuwe Kerk met constante zon in de middag, een fijne uitvalsbasis.

Menu 6,5
Het menu toont vrij standaard gerechten: tosti’s, broodjes kaas/ham, hamburger, salades en enkele ‘luxe’ broodjes. Zonde is alleen dat een kaart die zoveel broodjes bevat, zo weinig investeert in werkelijk vers en knapperig brood. Het is sowieso niet net afgebakken, dan wel vers geleverd. Zelfs een beetje taai. Zonde, want het beleg is wél geslaagd, maar komt op deze manier niet goed tot zijn recht. De hamburger is goed op smaak net als de frites. Daarnaast is het ‘luxe’ broodje met garnalen, mango, koriander en pesto mayonaise een aparte (geslaagde) combinatie, maar net te weinig voor het gehele broodje. Voor een zakenlunch is het misschien niet helemaal geslaagd, maar voor de borrel kun je wel heel wat kanten op. Er zijn namelijk veel speciaal bieren te verkrijgen.

Bediening 7
De bediening is prima, eigenlijk is er weinig op aan- of op te merken. De dame in kwestie is vriendelijk, checkt of alles smaakten biedt zo nodig drankjes aan. Geen bijzondere service verder, maar ook niets dat fout is gegaan. Niet uitzonderlijk dus, maar voor een zakenlunch is dat in principe oké.

Totaal: 28,5

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..