11.7 C
Den Haag
zondag, september 25, 2022

Lunch a lungo… FRATELLI

Onze edities

Voor een traditionele Italiaanse keuken hoeft u geen duizend kilometers af te leggen. Met een adembenemend uitzicht op het Buitenhof neemt restaurant Fratelli, Business Haaglanden mee op culinaire reis.

Bediening 8

De serveerster die ons bedient heeft passie en liefde voor haar vak. Bij binnenkomst geeft ze een vriendelijke uitstraling en een warm welkom. Terwijl ze de heldere wijnglazen vol schenkt weet ze ons te fascineren met de verhalen over de wijnen en de gerechten. 

Interieur 8

De inrichting heeft een warme en sfeervolle uitstraling. Zeer luxueus. Het interieur geeft een huiskamer gevoel. De bruine tafeltjes zijn gedecoreerd met kaarsjes, wijnglazen en prachtig gevouwen servetten. Ze nodigen uit om lekker aan te schuiven. We nemen plaats op de stoelen, die zitten comfortabel. De achterwand bestaat dan weer uit een modern wijnstelling wat het complete oppervlak vult met traditionele Italiaanse wijnen.

Er komt precies genoeg licht door de ramen. Buiten op straat leeft het. Het is heerlijk om te kijken naar de passanten die langs het Buitenhof bewegen. 

Menu 8,5

Als bijgerecht krijgen we een schiacciata geserveerd. Pizzabrood met robuuste korrels zeezout. De rozemarijn die het brood siert zorgt voor een frisse afwisseling. Het voorgerecht bestaat uit een salade van tonijn, cherrytomaten, avocado en gegrilde groenten. De rauwe tonijn is sappig en heeft een jasje van karamel. De gegrilde groenten hebben een pittige nuance. Echter, de smaken combinatie vult elkaar perfect aan. Tijdens dit gerecht krijgen we een Pinot Grigio ingeschonken. De Modello Masi uit Venetië is lichtzoet en daarmee voortreffelijk voor bij het voorgerecht.

Als hoofdgerecht mogen wij de ‘Trio de vis’ verorberen. Dit bestaat uit een licht gegaarde zalm met een romige mascarpone saus. Over de zeebaars is een pernodsausje gegoten. Het bord is opgetooid met coquilles, spaghetti en asperges. De Trio de Vis is samengesteld door de chef en dat heeft geresulteerd tot een excellente maaltijd. Bij het hoofdgerecht krijgen we een houtgelagen Bramito Chardonnay. In tegenstelling tot andere chardonnay’s valt deze niet zwaar.

Voor het dessert worden wij blij verrast met een trio van chocolademousse. Een prachtig gevormd torentje bestaande uit verschillende chocolademousse. Op het torentje rusten chocolade partjes. Hierbij geserveerd een bol witte chocoladeijs. Als dessert wijn schenkt de serveerster een rode Alleatica Sovana in. 

Bereikbaarheid 8

Fratelli is gelegen op het Tournooiveld, slechts een steenworp afstand van Den Haag Centraal. Vanaf dit punt is het prima aan te lopen. Onder het restaurant bevindt zich een parkeergarage met ruime parkeergelegenheden. Zowel met de auto als met het openbare vervoer is dit centraal gelegen restaurant zeer toegankelijk.  

Laatste nieuws

Even voorstellen…

De trainers van de Max Health Club .....Pietro Villani Pietro Villani is personal trainer en fitnessinstructeur bij Max Health Club....

Lees ook..