6.4 C
Den Haag
zaterdag, december 9, 2023

Lunch a presto… HAVER

Onze edities

De Reinkenstraat in de wijk Duinoord is een beroemde levendige straat waar gewoon buurtbewoners, expats en yuppen leven. Bernike Melles nam 1 maart van dit jaar de touwtjes in handen bij hotspot Haver coffee, food & wine. Je kunt het een lunchcafé noemen: het accent ligt op ontbijt en lunch, maar op vrijdag is de keuken open tot 8 uur ’s avonds en maakt Bernike goed eten voor wie geen zin heeft om thuis te koken.

Interieur: 7,5

Het interieur is stoer en no-nonsense. Als je het moet beschrijven zou je de stijl industrieel kunnen noemen. De metalen rekken, prachtige kleur groen en de lampen aan dik scheepstouw vormen een geheel zonder gezocht te zijn. Hier vind je geen overbodige sfeermakers of tierelantijnen, maar grof hout en groen staal.  De vloer bestaat voor een deel uit grote, moderne, antracietkleurige nieuwe tegels en voor een deel uit de originele vierkante tegels. De bar is van hout. Voor de deur is een lief terras onder de luifel. Bij Haver voelt een ieder zich thuis: de flexwerkers met hun koffie, de eerste huizenbezitters uit de buurt met hun chai-latte, de lunchers en de vrijdagmiddag(en-ik-blijf-ook-maar-eten)borrelaars. De sfeer is pretentieloos en gastvrij.

Bediening: 8,5

De dames van de bediening zijn meiden die verstand hebben van hun werk. Ze zijn vriendelijk en ontspannen, hebben hun haren in een hippe knot en hebben horeca-oren. Dat alerte is fijn, want de zaak zit vaak behoorlijk vol. En toch krijg je direct aandacht, niemand hoeft te wachten. Ook de keuken is onder leiding van Bernike snel. 

Menu: 8,5

De menukaart wemelt werkelijk van de aantrekkelijke gerechten. Eigenlijk hadden we zomaar alles willen bestellen. Uiteindelijk hebben we 4 gerechten gekozen. Supertoast met sla, tomaat, avocado en basilicumdressing mocht niet ontbreken. Dit gerecht kan je aanvullen met zalm, spek of gebakken, gekookt of roerei. Wij namen er zalm bij. De dressing was fris en voegde iets toe aan de klassieke combinatie. Het brood was precies goed getoast. Kortom: simpel, vers en heerlijk! De Eggs Florentine werden geserveerd op een glanzende brioche met verse spinazie en Hollandaise saus. De eieren waren perfect gepocheerd en de Hollandaise saus zacht en glad. De gegrilde groenten met zontomaat-humus, geitenkaas en chimichurri is een ook door niet-vegetariërs veel gekozen gerecht bij Haver. Wij begrijpen waarom: de smaken zijn puur en combineren geweldig. En tenslotte wilden we natuurlijk de ‘Clubsandwich zoals ‘ie moet zijn’ proberen. Vers maisbrood met gebakken kippendij, spek, eiersalade, sla, avocado en tomaat. Weer een klassieke combinatie en inderdaad uitgevoerd ‘zoals ‘ie moet zijn’. Ook de presentatie met een bergje chips is fun. Wat hier uit de keuken komt is met kennis en zorg bereid. De ingrediënten zijn vers, de groenten zijn van het seizoen en komen van lokale leveranciers. 

Bereikbaarheid: 7,5 

In de Reinkenstraat of de straten eromheen is de helft overdag betaald parkeren en daardoor is altijd wel een plekje in de buurt te vinden. Duinoord ligt centraal ongeveer tussen Scheveningen en het centrum in, dus fietsen is goed te doen. De trams en bussen op de Laan van Meerdervoort stoppen op 4 minuten lopen van Haver. 

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..