11.7 C
Den Haag
zondag, september 25, 2022

Lunch a lungo… de Heeren van Huygens

Onze edities

In de iconische Herenstraat ligt, tegenover de grote kerk van Voorburg, De Heeren van Huygens. Dit grand café – restaurant heeft haar deuren geopend sinds augustus 2019 en serveert een mix van klassieke Franse bistrogerechten. 

Bediening 8

Bij binnenkomst treffen wij direct een vriendelijke serveerster aan. Ze neemt onze jassen aan en wijst ons een tafeltje aan het raam. Kort daarna komt er een andere, tevens attente en behulpzame serveerster, onze bestelling opnemen. Ze weet ons veel te vertellen over de gerechten die ze ons later opdient.  

Interieur 8

Het interieur geeft een warm en knus gevoel. Een hele aangename kleurencombinatie van diep donkerblauw en goud. De tafels staan langs de muren wat in het midden een ruim pad creëert. Aan de tafeltjes bij het raam kun je lekker naar buiten kijken. Door de decoratie in de kozijnen en de gordijnen zit je toch wat afgesloten, erg fijn dat voorbijgangers niet op je bord mee kunnen kijken. De tafels zijn strak ingericht zonder veel poespas. 

Menu 8,5

De menukaart is gecomprimeerd maar toch zit er voor ieder wat bij. Voor onze lunch à lungo lieten we ons verassen door de chef. Als voorgerecht kregen we een Foie Gras en Gravad Lax. De ganzenlever, geserveerd met toast en ham, is goed vol van smaak en zorgt voor een echte explosie in de mond. Als wijn schenkt de serveerster een Duitse Weisser Burgunder trocken in. Je kunt de mineralen proeven, het lijkt wel een lichte bubbel te hebben. De rauwe zalm met kruidenkorst is prima als voorgerecht. Hierbij hoort de Chardonnay-Viognier, een frisse en volle Chardonnay maar zeker niet te zwaar. 

Als hoofdgerecht krijgen we een diamanthaas en tongschaar met gamba’s opgediend. De sappige diamanthaas ligt op een stamppot van krieltjes overgoten met een heerlijke pastinaak crème. Alle ingrediënten van dit gerecht zijn zorgvuldig voorbereid en dat is goed te proeven. Wat het gerecht afmaakt is een heerlijke rode Meifort een fruitige Zuid-Afrikaanse wijn. 

De tongschaar en gamba’s zijn opgevuld met een versbereide risotto. De wijn die hierbij geserveerd wordt is een Argentijnse Chardonnay met een heerlijke volle en romige smaak. 

Bereikbaarheid 8

De Heeren van Huygens is goed te bereiken. Er zijn veel parkeer gelegenheden en het station is slechts enkele meters verwijderd. Dat bracht eigenaar Leo op het idee om een 3 gangen 45 minuten lunch aan de kaart toe te voegen. Vanaf Den Haag ben je in 10 minuten in Voorburg. Met deze lunch ben je louter een uurtje kwijt aan een volledig verzorgde 3-gangen lunch.  Maar voor een wat minder uitgebreide lunch ben je hier ook aan het juiste adres.

Laatste nieuws

Even voorstellen…

De trainers van de Max Health Club .....Pietro Villani Pietro Villani is personal trainer en fitnessinstructeur bij Max Health Club....

Lees ook..