2.5 C
Den Haag
dinsdag, december 5, 2023

BRUGRECHT ADVOCATUUR

Onze edities

FOTOGRAFIE: ROB SCHIPPERS

Annemarie Wiesmeier – van der Brugge is oprichter en eigenaar van Brugrecht Advocatuur in Den Haag. Sinds een aantal maanden versterkt jurist Marijke van Etten het kantoor van de flamboyante advocaat. Het duo is gespecialiseerd in het huurrecht, bouwrecht, appartementsrecht en vastgoedrecht.

Wiesmeier komt uit een vastgoed- ondernemersnest, vastgoed en ondernemen zit dan ook in haar bloed. Zij koos echter voor een carrière in de vastgoed advocatuur. “Al toen ik 14 was wist ik dat ik advocaat wilde worden.”

Na haar studie bedrijfsrecht èn civiel recht aan de universiteit in Leiden, begon zij in 2003 als vastgoedjurist. Sinds 2005 is zij advocaat. Ze heeft gewerkt bij verschillende (internationale) advocatenkantoren. Daar heeft zij jarenlange ervaring opgedaan in het adviseren van en procederen voor ondermeer (mkb)ondernemers, beleggers, ontwikkelaars, makelaars, aannemers, woningbouwcorporaties en particulieren.

In 2013 vond de vakvrouw het de hoogste tijd om voor zichzelf te beginnen. Daarin vindt zij het belangrijk om in het huidige economische klimaat hoogwaardige juridische diensten te verlenen tegen scherpe tarieven, waarbij de cliënt centraal staat en niet het ‘uren-schrijven’. Haar kantoor is gevestigd in een elegant pand aan de Haagse Riouwstraat. Vele spelers in de vastgoedmarkt weten haar goed te vinden, inclusief internationale beleggers. Niet alleen als advocaat, maar ook als sparringpartner.

Gespecialiseerd

Wiesmeier is als advocaat huurrechtspecialist aangesloten bij de Vereniging van Huurrechtadvocaten. Lidmaatschap is alleen mogelijk bij grote ervaring in het huurrecht en na het behalen van de zware, specialistische huurrechtopleiding. Zij kent dan ook alle huurrecht-tips & tricks als het gaat om ontruiming van huurders, incasso van huurachterstand, tijdelijke verhuur, verkrijgen van huurverlaging, gebreken aan het gehuurde en het opstellen en beoordelen van contracten.

Goede band met cliënten

“Bij Brugrecht nemen we de tijd voor de cliënt met name bij het intakegesprek. Ik wil de context begrijpen. Daarom moet je tussen de regels door luisteren. Een zaak is vaak veel meer dan alleen een juridisch vraagstuk. Alle omstandigheden tellen mee bij het vinden van de juiste oplossing, of om een rechtszaak te winnen”, aldus Annemarie.

Bovendien kan je zo ook in het vervolg beter en to-the-point adviseren, wat kostenbesparend is voor de cliënt. “Ik zie de behandeling van een zaak als een samenwerking met cliënt. Een goede band met cliënt staat voorop. Ik ben dan ook altijd bereikbaar voor een overlegje, zonder gelijk een dikke rekening te sturen.”

Van Etten

Marijke van Etten studeerde privaatrecht in Groningen en is afgestudeerd in het huurrecht. Voordat zij Brugrecht kwam versterken, was zij vijf jaar werkzaam als jurist. ”Via via kwam ik in contact met Annemarie. Het klikte direct en ik zag gelijk dat ik vanwege Annemarie’s gedrevenheid, deskundigheid en humor graag bij Brugrecht wilde werken,’’ zegt zij. Van Etten gaat nog beginnen aan de advocatenopleiding om zich straks ook advocaat te kunnen noemen. Ze heeft dezelfde passie voor het vastgoedrecht als Wiesmeier. “Marijke heeft dezelfde eagerness als ik om voor cliënten het best mogelijke resultaat te behalen, en een extra stapje te doen’’ zegt Wiesmeier. “De eerste gezamenlijke zaak hebben we al gewonnen. Dat belooft dus een mooie toekomst voor Brugrecht en haar clientèle.’’ Samen vormen ze een gedreven, gespecialiseerd duo, met veel aandacht voor de klant.

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..