2.5 C
Den Haag
dinsdag, december 5, 2023

Sticky Rice

Onze edities

In Den Haag zijn traditioneel veel plekken waar je goed Indisch en Indonesisch kunt eten. Dus de lat lag hoog voor Sticky Rice…

Locatie: 8

Omdat we de meeste woorden in deze recensie willen wijden aan de gerechten kunnen we kort zijn: Sticky Rice bevindt zich op de begane grond van New Babylon. Naast het Centraal Station, dus met onnoemelijk veel bus- en tramlijnen te bereiken én met een parkeergarage in de kelder.

Interieur 8

Wij moesten bij aankomst denken aan soortgelijke Aziatische eetgelegenheden in de VS: bruine degelijke tafels en stoelen, tegen de muur wit leren bankjes, foto’s met landschappen aan de wand en natuurlijk de menukaart als placemat. Eerst voert de weg langs de counter alwaar je je bestelling doorgeeft, die in een handomdraai met verse ingrediënten bereid wordt. De pager (een buzzer) die je meekrijgt gaat trillen als je eten klaar is. Dus bestellen, drankje mee, tafeltje uitkiezen en wachten op de eerste ‘buzz’ want de tweede, die volgt als je je eerste hap hebt genomen.

Menu 8

Als voorafje krijgen wij een bakje emping met warme satésaus. Emping bereiden is nog vrij lastig en de smaak wordt snel bitter als het een fractie te lang in de olie ligt. Deze is echter perfect, de pindasaus is een lekker voorbeeld van de diversiteit van de Indonesische keuken: iedere kok heeft een nét andere smaak. Er zijn verschillende manieren om van de gerechten uit deze oosterse keuken te genieten: afhaal, thuisbezorgen, caterings of in het restaurantgedeelte aanschuiven. Op de kaart een grote diversiteit aan Indonesische én gerechten uit de drie omliggende landen (van Bangkok tot Bali).Want dat is het bijzondere aan Sticky Rice; de kaart is een combinatie van gerechten uit vier Aziatische landen, die bedenker Jeffrey Wener samen met zijn chefs bereisde ter inspiratie. Deze culinaire reis kun jij ook maken door verschillende gerechten te kiezen van het menu. Wij kregen een ruime keuze uit het assortiment voorgeschoteld, een rijsttafel met heerlijkheden, zoals: Gado Gado, rendang, saté ajam én sate kambing, gele (feest) rijst, lontong rijst en witte rijst. En vanuit de omringende landen kip cashew, tijgergarnaal in een heerlijke groene currysaus en kousband. Het combineren van Indonesische gerechten met bijvoorbeeld een hapje kip cashew is écht een heel fijne culinaire verrassing! Maar we beginnen met een Soto Ajam die in een handomdraai kan veranderen van smaak door citroensap, sambal en kokosmelk toe te voegen.

Bediening 8

Alle medewerkers van Sticky Rice zijn correct en goed geïnformeerd. Door het werken met een pager is Sticky Rice een écht Fast Service restaurant. Bedenker Jeffrey Wener hielp ons persoonlijk en vertelde enthousiast over zijn concept, waarvan volgend jaar een Zoetermeerse vestiging haar deuren opent. Wij kunnen na afloop (hadden we al gezegd dat de tjendol super is? En dat ze ambachtelijk bereid spekkoek ijs serveren?) alleen maar concluderen dat Sticky Rice echt dé plek is in het centrum van Den Haag om aan te schuiven voor een zeer bijzondere Aziatische ervaring. En nog betaalbaar ook, dus zegt het voort!

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..