-0.5 C
Den Haag
vrijdag, december 1, 2023

Donna Food Kitchen

Onze edities

Donna Food Kitchen in Den Haag. In dit klassieke pand kan iedereen terecht voor ontbijt, lunch, ijs of een kopje koffie met iets lekkers, uiteraard.

Locatie: 7

Donna Food Kitchen is gevestigd op de hoek Mauritskade- Denneweg. De grote ramen laten veel licht binnen. Bij mooi weer is het mogelijk op het terras aan de Mauritskade te zitten.

Interieur: 8

Als gast kom je binnen in een fijne, moderne zaak, ingericht met warme bruin- en bronstinten. Het wit geeft  ruimte in de zaak. De verlichting boven de vitrine/counter springt direct in het oog: er hangt een brede, houten balk waaraan originele, industrieel aandoende lampen hangen. Gasten kunnen kiezen of ze aan tafeltjes- voor- twee willen zitten, of op hoge stoelen langs de hoge, lange tafel aan de raamkant. Deze plek biedt zicht op de levendige Mauritskade. En niet om onsmakelijk te doen voordat we aan het menu beginnen, maar het toilet bij Donna is gewoon chic. Via een houten schuifdeur kom je in een kleine, zacht verlichte ruimte met prachtige, grijze stenen tegels aan de muren.    

Menu: 8

Bij Donna Food Kitchen kom je voor ontbijt, koffie of lunch. De kaart laat dan ook verschillende broodjes en salades zien. Tafelgenoot geeft aan blij te zijn dat de kaart begrijpelijke broodjes laat zien zonder gerechten met abacadabra-liflafjes. Ik zie dat er broodjes tonijn worden geserveerd. Dat spreekt aan, maar dan zie ik ook carpaccio op de kaart, iets wat ik niet vind te versmaden. Wanneer ik de kaart omkeer, zie ik uiteenlopende salades. Onder meer een met geitenkaas, honing en pijnboompitten waarvoor ik doorgaans veel waardering voor kan opbrengen. Èn er staat een tonijnsalade op. Ja, ik ben ook een oprechte tonijnliefhebber. Wat te doen? Een broodje carpaccio, tonijn, of die salade die me ook heerlijk lijkt.

Heeft tafelgenoot al gekozen? “De entrecôte,’’ klinkt het. Ah, die keuze is gemaakt. Het interne overleg dat zich in de donkere krochten onder mijn schedeldak afspeelt gaat voort. Dan zegt tafelgenoot iets briljants: “Je kan een broodje èn een salade bestellen.’’ Nou, dat wordt het broodje carpaccio èn de tonijnsalade. Of we de salade dan zullen delen? Ondertussen gaat de heerlijke, schuimende, warme capuccino er uitstekend in. Tafelgenoot zit aan een frisse Spa Blauw.

De tonijnsalade met goede vinaigrette met kappertjes, gedroogde tomaatjes, pijnboompitjes en gegarneerd met appel, ei en eikenbladsla, wordt geserveerd in een gezellige kom van aardewerk. Mijn triangelvormig broodje zalige, dungesneden carpaccio kent een werkelijk overheerlijke pesto, is voorzien van pijnboompitjes, Parmezaanse kaas plus gedroogde tomaatjes. Hoe het broodje met dungesneden entrecôte smaakt? “Prima!’’ klinkt het enthousiast.

Bediening: 8

Het personeel helpt op een uiterst vriendelijke manier, zonder een hoofdrol te spelen. De serveerster is zo attent ons bestek van het ene tafeltje naar het andere te brengen als wij zijn verhuisd en zijn vergeten dit mee te nemen. Maar we vinden het wel wat lang duren voordat de lunch op tafel staat. Dat betekent niet dat we niet heerlijk hebben gezeten en gegeten bij Donna Food Kitchen.     

Vorig artikel
Volgend artikel

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..