1.4 C
Den Haag
maandag, december 4, 2023

Bedrijfsautotestdag 2016

Onze edities

Tekst: Philip Fokker Fotografie: Nico Orie

Van het strand naar de kartbaan en van de kartbaan terug naar het strand. Zo zou je de bedrijfsautotestdag het beste kunnen samenvatten. Tussen de ritten door viel er weer genoeg te bespreken. En te lachen natuurlijk.

Een fris begin

rjb_7879-klein

Het verzamelen in de vroege ochtend vond dit jaar plaats bij De Waterreus, het geheel verbouwde en permanente strand restaurant in Scheveningen. Voor koffie en een versnapering, een heerlijke appeltaart, werd natuurlijk gezorgd door de mensen van een van onze favoriete horecagelegenheden in de Haagse regio. Even handen schudden en het slaap uit de ogen wrijven en de testrijders konden hun eerste rit van de dag maken, richting Poeldijk waar uiteraard een mooi wedstrijdelement wachtte.

Grootste indoor kartbaan van Europa

rjb_8071klein

Ja, u leest het goed. In Poeldijk ligt de grootste kartbaan van Europa: De Van der Ende Racing Inn. Bijna anderhalve kilometer spektakel biedt de kartbaan, met verhogingen, bruggen en vele bochten een feest om op te rijden. De racefamilie Van der Ende richtte in 2002 de Racing Inn op, waar ook genoeg plek is voor (kinder)feesten, partijen, bedrijfsuitjes en Lasergame. Broers Jacky en Ricardo runnen het bedrijf, naast hun actieve én succesvolle racecarrières. De winnaar van de race werd, met een tijd van 1:12,47, eigenaar Benny Laduk van Vuurrood Veiligheid.

Atlantic Hotel   

rjb_8174klein

Na het sleutels wisselen bracht de tweede testrit de deelnemers naar het Atlantic Hotel te Kijkduin waar men nog even mocht slalommen tussen de Pokémon speurders die verkleumd en wel op hun beeldscherm turend geen oog meer leken te hebben voor ‘de echte wereld’. Op deze mooie locatie wachtte een prima lunch met uitzicht op de bezongen Haagse duinen en een onder een herfstzon fonkelende Noordzee. Tijdens de lunch schoof ook Floris van Elzakker, projectleider elektrisch vervoer bij de Gemeente Den Haag aan om de aanwezigen te informeren over de gesubsidieerde mogelijkheden van elektrisch rijden in onze regio.

Twee jaar aanschafsubsidie

rjb_8184klein

Volgens Van Elzakker probeert de Gemeente Den Haag zoveel mogelijk elektrisch vervoer te stimuleren. En bedrijfsauto’s maken veel Haagse kilometers waardoor het het gemeentebestuur een goed idee leek om voor Haagse bedrijven een aanschafsubsidie in het leven te roepen. Kort gezegd: als uw bedrijf een Haagse postcode heeft komt u in aanmerking voor een subsidie van €5000,- voor de aanschaf van een elektrische bedrijfswagen. De regeling geldt niet voor leaseauto’s en u moet het voertuig minimaal twee jaar op uw naam hebben na aanschaf. Daarnaast kunt u maximaal vier voertuigen met subsidie aanschaffen op één KvK inschrijving. Het initiatief van de gemeente duurt twee jaar, vertelt de enthousiaste Van Elzakker de aanwezigen, óf stopt als het plafond van de regeling van €300.000,- is bereikt. Goed nieuws dus voor de Haagse ondernemer aan het einde van een toch al zeer succesvolle dag waarvan u de verslagen in BSH 6 kunt lezen!

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..