3.3 C
Den Haag
maandag, december 4, 2023

Lunch á lungo… The Gallery in het Marriott

Onze edities

Voor een lange lunch kies je bij voorkeur een rustiger locatie waar je goed wordt bediend en waar je prettig met elkaar in gesprek kunt gaan. Het Marriott hotel aan de Johan de Wittlaan, voorheen het Bel Air, is zo’n locatie.

Locatie: 8

Het Marriott is zeer gemakkelijk aan te rijden en biedt ruime parkeergelegenheid aan de Johan de Wittlaan nummer 30, vlakbij het World Forum .Ook gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer: trams stoppen aan de Scheveningseweg aan de ene kant van het hotel en aan de Statenlaan, eveneens op steenworp afstand. Bovendien bevinden zich om de hoek ook bushaltes.

Interieur: 7

Via een royale, automatisch draaiende deur stap je de prettige ambiance binnen. Langs de receptie en de lounge vind je de weg naar het restaurant en de bar. Een tafel voor grotere gezelschappen en voldoende tafeltjes geschikt voor groepen tot vier personen, wachten op de gasten. Hoewel de ruimte op de begane grond zeer ruim is, is het gelukt er een comfortabele huiskamersfeer te creëren. Fauteuils en meubilair van verschillende hoogten geven variatie aan het interieur. De boekenplanken zorgen voor een aangenaam stukje vertrouwdheid en de rustige kleuren stellen je al snel op je gemak.

Menu: 9

Het restaurant beschikt over twee menu-kaarten: een kaart laat gerechten voor een snelle lunch zien, kaart ‘The Gallery’ biedt à la carte-gerechten. Onze gastheer heeft voor ons echter een business-menu samengesteld. Wij hoeven slechts aan te geven of wij speciale dieetwensen hebben. Zowel mijn tafelgenoot als ik hebben geen last van allergieën of anderszins, dus de kok mag zich van zijn beste kant laten zien. Voor iemand die het vaak moeilijk vindt om te kiezen, zoals ik, is dit een perfecte uitkomst. Tafelgenoot houdt van surprises. En verrast worden wij. Als voorgerecht krijgen wij een wildpaté van haas met een aantal goed gedoseerde drupjes vijgencompôte, pijnboompitjes en een klein beetje sla. Het gerecht past bij de winter en de ietwat zoetige smaak van vijgen combineert perfect bij de wildpaté. Voorafgaand aan het voorgerecht hebben we al genoten van een glas Sauvignon Blanc uit Kaap de Goede Hoop, Zuid-Afrika. Het bouquet belooft veel: licht bloemig geurt het parfum mij tegemoet. De Round House blijkt een heerlijk lunchwijntje: licht, fris en daardoor gemakkelijk drinkbaar.

Wanneer wij ons wilde voorgerecht hebben gegeten en de tijd hebben gekregen om na te genieten van de smaak, serveert de kok zelf ons het hoofdgerecht: Hertenfilet, mals gebraden en vergezeld van rode kool en kleine spruitjes. De zachtheid die de filet heeft gekregen na de bereiding van deze kok betovert ons en mag worden geprezen. Daarbij krijgen we puree met knolselderij en gele courgette. “Heerlijk,’’ klinkt het aan de overkant. “Zacht, niet over de top en luchtig.’’ Mijn tafelgenoot proeft van de rode wijn, een Noord-Italiaanse van cabernet sauvignon en merlot. Het smaakt hem uitstekend – zoet en een zuurtje – bij de malse hertenfilet. Tenslotte krijgen we tarte tatin van appel, walnoot en een zalig laagje gekaramelliseerde suiker. Ernaast heeft de kok een bescheiden maar o zo lekker bolletje ijs met vanille en frambozensmaak neergelegd.

Bediening: 8

De bediening, Mohammed helpt ons, is attent: hij vraagt belangstellend hoe de gerechten smaken en vertelt stralend over de wijnen.   

Vorig artikel
Volgend artikel

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..