11.2 C
Den Haag
zondag, juni 4, 2023

Lunch a lungo… Solo Vino by Gusto

Onze edities

Voor de langere zakenlunch bezoeken we Solo Vino by Gusto op het Plein. Gusto staat bekend om de authentieke Italiaanse gerechten en hapjes, zelf geïmporteerde wijnen en natuurlijk de Italiaanse gastvrijheid. Het restaurant wordt gerund door twee Italiaanse families, hierdoor ervaar je de echte Italiaanse warmte.

Bediening: 7,5

We worden geholpen door een jonge man die vriendelijk en voorkomend is. Onze glazen worden op tijd bijgeschonken en hij vraagt regelmatig of alles nog naar wens is. 

Locatie: 8

Solo Vino by Gusto ligt op een steenworp afstand van de Tweede Kamer, het Binnenhof en het Mauritshuis. Bij Solo Vino by Gusto kun je zowel in de zomer als in de winter heerlijk buiten op het (verwarmde) terras op het Plein zitten. Het Plein is goed te bereiken met zowel de fiets, het openbaar vervoer als met de auto. Talloze tram- en buslijnen stoppen in de buurt. Vanaf treinstation Den Haag Centraal hoef je maar vijf minuten te lopen en je bent er. Onder het plein bevindt zich de grote Pleingarage en andere parkeergarages in de buurt zijn Q-park Grote Markt en Muzenplein en Interparking Museumkwartier.  

Interieur: 8  

Gusto betekent smaak. Als het eten net zo smaakvol is als het interieur, dan komt het zeker goed. Gusto is modern en gezellig ingericht, met oog voor detail. Grote schilderijen met italiaanse taferelen welke meekleuren in het interieur. Het is een langgerekt, ruim restaurant met diverse zitmogelijkheden. Er zijn tafeltjes voor twee of drie personen, maar ook nissen waar je met een groepje kan gaan zitten en een flinke hoekbank voor de echt grotere gezelschappen. 

Menu: 7,5

De lunchkaart biedt broodjes, soep, salades, pasta’s en pizza’s. Omdat we uitgebreid willen lunchen, vragen we ook om de dinerkaart. Als voorgerecht neem ik een salade caprese con buffala mijn tafelgenoot gaat voor de vitello tonnato. De voorgerechten zijn goed op smaak met authentieke producten en niet té groot.

Als hoofdgerecht gaan we voor pasta: voor mij de penne con salmone. Penne- zalm – room – pistache en tafelgenoot kiest spaghetti frutti de mare. De pasta’s zijn allebei goed op smaak en de vis is er niet voorbij gezwommen. Dus goed gevuld. Omdat vis ook moet zwemmen dronken wij hierbij een Pinot Grigio die lekker fris is. Wij sluiten deze lunch af met een cheesecake, de taart van de dag, en een heerlijke cappuccino. 

Zeker een aanrader voor lunch, diner of (zaken) borrel. Laat het mooie weer maar komen, dan kunnen we weer lekker het terras op om compleet in de italiaanse sferen te komen. 

Laatste nieuws

Burgemeester Van Zanen:’Colorworks, 25 jaar een betrokken Haagse onderneming’

‘Den Haag is een kleurrijke stad, mede dankzij Colorworks dat vandaag 25 jaar bestaat’, sprak burgemeester Jan van Zanen...

Lees ook..