3.3 C
Den Haag
maandag, december 4, 2023

Lunch à lungo… Bistro mer

Onze edities

Bistro-mer is al 35 jaar gespecialiseerd in vis- kreeft- en oesterspecialiteiten en een begrip in Den Haag. Het restaurant is gevestigd aan de Javastraat (Archipel/Willemspark) en is te herkennen aan de oesterkar voor de deur en de mooie etalage vol met verse vis, schelp- en schaaldieren.

Locatie 7,5

Gelegen in de Javastraat, waar je rondom in de straten redelijk kunt parkeren, ligt het welbekende Bistro-mer. Vaak testen we de wat nieuwere lunchgelegenheden  uit. Vooral op visgebied is daar de afgelopen jaren wel het een en ander bijgekomen qua restaurants. Maar Bistro-mer gaat natuurlijk al weer een tijdje mee en is een echt familliebedrijf met een klassieke Franse keuken. We worden hartelijk ontvangen door eigenaar en gastheer Marcel Bontje.

Interieur 7,5

Zodra u de zaak betreedt, waant u zich in Parijse sferen door het tijdloze interieur in art-deco stijl met bijbehorende ambiance, waar zowel locale en internationale gasten inmiddels de weg hebben gevonden. Achterin is een serre met rondom glas, zodat je het idee hebt dat je buiten zit. En bij echt mooi weer kan je heerlijk buiten zitten op het kleine terras aan de achterkant.

Menu 8

De dagverse gerechten op onze uitgebreide kaart worden op diverse wijzen bereid in traditioneel Franse stijl. De menukaart is al 35 jaar ongewijzigd. Er staan gerechten op zoals bouillabaise, sashimi, parillada, coquilles st. Jaques of tong á la meunière. Ook is er een seizoenskaart met een apart menu. Wij werden ontvangen met een glaasje champagne en daarbij verschillende oesters. Als eerste de Majestic uit Ierland. Wat grotere oesters met een heerlijke smaakbeleving. Daarna de warme gegratineerde en tempura oesters. Om je vingers bij af te likken. Vervolgens kregen we een pannetje gegrilde mosselen met friet en sausjes en een bruscetta van zeeduivel, zalm, gamba en tonijn. De gegrilde smaak van de mosselen geeft net even een extra smaakdimensie. De bruscetta isook heerlijk van smaak en lekker vers. Dit werd begeleid met een Nieuw Zeelandse Chardonnay. Voor een lunch meer dan genoeg vonden wij, maar we mochten toch niet het resaturant verlaten voordat we geproefd hadden van een klassieke franse afsluiter. Crepes Suzette! Wat een heerlijkheid en waar vind je het nog op de kaart.

Bediening 8,5

Vriendelijk, eerlijk en kennis van zaken; dat is de bediening van Bistro-mer. De service zorgt voor een ontspannen sfeer.

 

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..