2.5 C
Den Haag
dinsdag, december 5, 2023

Lunch a presto….. Café De Kleine Witte

Onze edities

Een café dat sinds 1883 bestaat en al vier generaties lang gedraaid wordt door dezelfde familie. Gelegen aan een heerlijk klein, autoloos, straatje in het centrum van Den Haag. Maar de tijd heeft niet stil gestaan: vanaf 1 juni dit jaar kan er ook een lunch worden genoten.

Locatie: 8

In een oase van rust tussen Frederik- en Javastraat is het goed vertoeven op het terras in de zomer. Doordat er geen auto’s in het straatje rijden kunnen de kinderen eventueel ook gewoon voor de deur worden losgelaten. Voor veel (werkende) Hagenaars is het op loopafstand maar ook bij een parkeerplaats iets verder uit de buurt is het de moeite om even om te lopen naar De Kleine Witte.

Interieur: 7,5

Het ‘Café Billiard’, zoals het nog steeds met mooie sier krulletters op de ramen staat, is inderdaad van binnen een klassiek bruin café, inclusief biljard tafel. Kleedjes op tafel en mooie oude advertenties aan de muren dus. Een van die cafés waarvan je hoopt dat ze nooit veranderen en die helaas steeds meer verdwijnen uit het straatbeeld. Het terras is modern, met prima stoelen, banken en verwarming.

Menu: 7,5

Broodjes, salades, sandwiches, soep, een dagspecial én pannenkoeken. Niemand komt te kort en kan vast een tevreden keuze maken als er voor de lunch wordt aangeschoven. De kreeftenkroketten (als zou ik bijna ‘croquetten’ schrijven in dit geval) worden geserveerd op een goede, dikke bruine boterham, net als de belegen Beemster aan de andere kant van de tafel. De kroketten komen met een verrassend cocktailsausje en een knapperige salade. De tonijnsalade is goed in balans. Niet te veel tonijn of ansjovis, niet te veel saus. Kortom: lekker fris en gezond.

Bediening: 8

Vaak genoeg staan uitbaters Patrick of zijn vriendin Claudia achter de bar; ervaren krachten met veel ervaring. Maar ook de bediening die wij treffen is opgeruimd, vriendelijk en weet wat hij uitserveert. Nog een glaasje melk als witte motor en dan gaan ook wij weer aan het werk na deze prima lunch!

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..