-0.5 C
Den Haag
vrijdag, december 1, 2023

De stijl van topbeveiliging is smart casual

Onze edities

Als één van de oprichters van het internationaal opererende Fox-IT bekleedt Ronald Prins een representatieve functie binnen zijn bedrijf. Bij contact met nieuwe klanten is de eerste indruk belangrijk maar ook tijdens zijn media optredens moet Prins natuurlijk pico bello voor de dag komen. Niet zo vreemd dus om met hem af te spreken bij Boston Trader voor een gesprek over mode en informatie technologie.  

Top 500

Het is de laatste tijd veel in het nieuws: Hoe veilig zijn uw gegevens eigenlijk online, in de cloud en op uw harde schijf? Men maakt zich niet alleen zorgen over de veiligheid van gegevens op de server van de zaak maar ook over gegevens die bij andere instanties zijn opgeslagen, bij de zorgverzekeraar en De Belastingdienst bijvoorbeeld. Het in 1999 opgerichte Fox-IT is uitgegroeid tot een specialist op digitale beveiliging en werkt nu voor de top 500 bedrijven van Nederland.

Over de grens

Maar ook over de grens timmert het bedrijf aan de weg. Prins vertelt dat eind jaren negentig Nederland op beveiligingsgebied een echte voorloper was, een voorsprong waarvan Fox-IT optimaal gebruik heeft kunnen maken. In de loop der jaren zijn de aanvallen die hackers uitvoeren, om een bedrijf digitaal te ontregelen óf om informatie te stelen, steeds geavanceerder geworden. In het Westen horen wij natuurlijk over de aanvallen vanuit Iran en Noord-Korea, één van de redenen dat het bedrijf van Prins ook veel zaken doet in de Verenigde Staten. Dat grensoverschrijdende is iets dat Fox-IT met Boston Trader gemeen heeft. Zoals u in #2 van Business Haaglanden heeft kunnen lezen koopt men bij de kledingzaak internationaal in en bezoekt hiervoor verschillende beurzen en modehuizen. Ronald Prins vertelt dat hij viel voor de mooie selectie in de etalage van de winkel aan Plaats nummer 3. Hij vindt het vooral leuk om iets te dragen dat een beetje afwijkt van de “standaard pakken cultuur”. Bij Boston Trader heeft hij hierin een ruime keuze, aangevuld met de expertise van store manager Philip Lach de Bère. Vakman Lach de Bère weet precies wat Prins in de kast heeft hangen, waardoor hij nooit met hetzelfde thuis komt. Ook collega’s van Prins maken inmiddels graag gebruik van de ruime en goede selectie van Boston Trader en de prima service in de winkel.

Excellentie 

Er is nog iets dat het IT bedrijf en de modezaak verbindt: uitblinken in hun vakgebied. Talenten in de IT branche kunnen bij verschillende internationale bedrijven aan de slag. Veel grote instanties zouden graag de expertise en de topspelers in de IT beveiligingsmarkt binnen hun bedrijf hebben, ‘in house’ noemt men dat. Maar er is volgens Prins simpelweg te weinig talent om over de multinationals te verdelen. Die talenten willen echter wél graag voor Fox-IT komen werken omdat haar belangrijke klanten de IT beveiligers de kans geeft om de meest interessante zaken te krijgen, waardoor zij hun kennis kunnen vergroten. Alleen met het beste genoegen nemen, de juiste mensen aanstellen en het beste materiaal inkopen; bij Boston Trader en Fox-IT zit het in hun dna.

Tips voor de MKB-er

Volgens Prins komt in de praktijk weinig criminaliteit voor door misbruik te maken van open WI-FI kanalen en een aanval op een individu komt zelfs nauwelijks voor. Cybercriminelen zijn steeds meer aan het professionaliseren, ze zijn ontzettend innovatief en bijna een R&D afdeling op zichzelf. Hoe kun je je als zelfstandige het beste tegen deze trend beschermen?

Prins benadrukt dat je het beste zoveel mogelijk kunt uitbesteden, het is beter Google je e-mail te laten bewaken dan zelf een server op zolder te hebben draaien. Zorg dat gevoelige informatie achter twee beveiligingsbuffers zit aangezien het voor een hacker makkelijker is om in te breken op een niet geüpdate server dan om een wachtwoord te achterhalen. Leer je personeel onder geen beding zogenaamde .zip files te openen die via de mail worden verzonden en maak automatisch en regelmatig updates, want een goede update is zelfs nóg belangrijker dan een goed wachtwoord. Firewalls en wachtwoorden zijn echter preventieve maatregelen die de hygiëne van de IT business vormen. Maar preventieve maatregelen zijn het halve werk, detectie is minstens van even groot belang. Prins geeft aan dat het stelen van offertes van mkb-ers door concurrerende partijen best vaak voorkomt en door het internet of things, dat ook uw bedrijf zal bereiken, wordt de negatieve impact van een hack alleen maar groter de komende jaren.

Vrije tijd

De belangrijke rol die hij met Fox-IT vervult in de huidige digitale revolutie – en dan vooral hoe daar vanuit beveiligingsoogpunt grip op te krijgen als maatschappij en de rol die de overheid hierin speelt – zijn relevante zaken waar Prins zich graag mee bezig houdt. Maar om zo een verantwoordelijke taakomschrijving te kunnen invullen is het ook belangrijk voor hem om tijd door te brengen met zijn jonge gezin. Zelf gaat hij graag zeilen en hoopt ooit nog eens met de hele familie de wereld rond te varen. Een stukje van die vrijheid probeert hij altijd in zijn kleding te laten doorschemeren: het liefst smart casual en zo min mogelijk ‘jasje – dasje’. In Boston Trader heeft hij een modezaak getroffen waar hij altijd voor een geschikte en verrassende outfit terecht kan.BostonTrader-RonaldPrins-0072

BostonTrader-RonaldPrins-0124

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..