3.3 C
Den Haag
maandag, december 4, 2023

Zero emissie, zero uitstoot

Onze edities

Bedrijven dragen bij aan schoon Den Haag

Drie bedrijven in Den Haag hebben de handen ineengeslagen om de stad weer een stukje schoner te maken. Hubbel Lastmile, Fortune Coffee en Volkswagen Wittebrug zijn vandaag gestart met een pilot om goederen slim en schoon te vervoeren.

Bij Hubbel Lastmile ( gevestigd op bedrijventerrein ZKD) is een hub-ruimte, zeg maar een verzamelplaats ingericht. Daar kunnen goederen 24/7 worden aangeleverd. De hub wordt voorzien van duurzame energie door onder anderen zonnepanelen op het dak van deze logistieke hub. Fortune Coffee wil zijn klanten graag op een duurzame manier van koffie voorzien en doet daarom mee. De levering aan klanten vindt plaats met een elektrische bestelbus van Volkswagen Wittebrug, een E-Crafter. Om te zorgen dat het duurzaam leveren succesvol is, wordt gestart met een pilot zodat kinderziektes direct kunnen worden aangepakt en verholpen. Tegelijkertijd wordt de input vanuit de ervaringen en besparingen nauwlettend in de gaten gehouden zodat deze meegenomen kunnen worden in de toekomst.

De Haagse wethouder Liesbeth van Tongeren juicht dit initiatief van harte toe. Zij was aanwezig bij de eerste duurzame levering. Van Tongeren: “Schoonvervoer is de toekomst, daarom ben ik trots op deze Haagse ondernemers”.

www.hubbel-lastmile.nl

www.fortune.nl

http://www.wittebrug.nl

www.bereikbaarhaaglanden.nl

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..