-0.5 C
Den Haag
vrijdag, december 1, 2023

ENTRADA GROUP, smaakmaker van Den Haag!

Onze edities

Damiano d ‘Alba opende zo’n vier decennia geleden  samen met zijn toenmalige partners zijn eerste ristorante La Galleria op het Kurhausplein. De Italiaan wilde Den Haag laten kennismaken met de authentieke smaak van Italië. Die sloeg aan. Samen met Franco di Meglio bouwde hij in de daaropvolgende jaren aan de Entrada Group, een indrukwekkende serie van restaurants en wijngroothandel . Met speciale arrangementen verleidt zij nu ook de zakelijke markt.

Langs de kust liggen de La Galleria-restaurants van de Entrada Group. Aan de Scheveningse Strandweg, op het Kurhausplein en verderop, in Noordwijk, wordt er origineel Italiaans gekookt. Daarnaast biedt de Entrada Group ook smaken uit andere windstreken. Arabisch-Turks in het Scheveningse Topkapi  en de smaak van rotisserie van kip, burgers, vis en ribs in Steam op de Scheveningse boulevard zijn daar voorbeelden van. In de Haagse binnenstad werd op het Plein Gusto geopend, waarmee de oprichters terugkeerden naar hun Italiaanse basis. Maar Damiano zou zichzelf niet zijn als er geen dynamiek is te bespeuren. 

Vlak na de zomer is hij druk bezig met de volledige transformatie van het restaurant Topkapi, pal naast het Kurhaus gelegen. Daar creëert hij een nieuwe smaak in de Entrada Group: Het spiksplinternieuwe restaurant  is op Amerikaanse leest geschoeid en kent een Latin twist. 

Beweging staat er centraal; iedereen kan de koks in de open keuken aan het werk zien. Gasten kunnen aan tafel, maar ook aan de bar eten. Cocktails worden vlak voor de gasten gemixt. Live (blues-) muziek gaat een vast onderdeel uitmaken van het restaurant, laat Damiano weten.    

Begin oktober werkt een graffity-kunstenaar uit Berlijn aan muren. Die krijgen stoere tattoos. De muurschilderingen passen precies in de look van het restaurant. Die is industrieel en dynamisch. Beweging, een goed product en een betaalbare prijs vormen de basis voor het etablissement op de toplocatie op Scheveningen. De Amerikaanse verrassing opent in november haar deuren. 

De grill krijgt er een prominente plek in de open keuken waar bijvoorbeeld brisket – gemarineerd klapstuk dat uren wordt gegaard om een stukje superzacht vlees op het bord te krijgen – wordt bereid. Aan zee ontbreken vis, krab en kreeft natuurlijk niet. Wie vegetarisch prefereert, kan er terecht voor vleesvervangers zoals Jack Fruit.

Bedrijfsfeestjes

De restaurants van de Entrada Group zijn stuk voor stuk ruim van opzet. Dat maakt ze bij uitstek geschikt voor bedrijfsfeestjes of zakelijke  arrangementen. De groepen kunnen variëren van vijftien tot 250 personen. ‘Wat je ook wilt, het kan bij ons’ luidt het motto.

Een cocktailworkshop? Ga naar Steam op de boulevard. “Je leert er over de producten die in een cocktail worden gemixt, je maakt je eigen cocktail en het leukste is natuurlijk dat je hem daarna opdrinkt. Steam is behalve een restaurant een perfecte borrellocatie op Scheveningen.’’

Een pastaworkshop? Bij Gusto aan het Plein leert kokkin Antonia de deelnemers hoe de verschillende Italiaanse pasta’s worden gemaakt, variërend van tagliatelle tot ravioli met vulling naar eigen smaak. Goed opletten wordt aangeraden; de pasta belandt op je eigen bord.

Teambuilding

“De workshops zijn leuk voor het personeel en is goed voor je teambuilding. Wanneer een grotere groep komt voor een workshop, splitsen we de groep op, zodat iedereen goed kan deelnemen. Na de workshop dineer je met de hele groep. En als je er een compleet uitje van maakt borrel je eerst met zijn allen, volg je een workshop, dineer je samen en sluit je af met een feestje,’’ geeft Damiano als voorbeeld.

De bedrijfsuitjes kunnen het hele jaar worden geboekt. Met de feestdagen in het vooruitzicht bereiden de keukens van de Entrada Group zich nauwgezet voor op de kerstarrangementen. Elke locatie kent zijn eigen kerstmenu. “Bedrijven die voor de Kerst iets aardigs voor het personeel willen doen kunnen een  bedrijfsborrel, workshop, diner of feestje bij ons vieren. Of combineer deze facetten en maak er een compleet uitje van.’’  Bedrijven kunnen ook kiezen voor een letterlijke uitvoering van een walking diner. Groepen kunnen op de ene locatie borrelen, dan naar de volgende gelegenheid wandelen voor het diner om na het dessert naar het feestje in het derde etablissement te gaan.  

Wijn

In elk zichzelf respecterend restaurant wordt goede wijn geschonken. Om er 100 procent zeker van te zijn dat zijn gasten genieten van de wijn, selecteert en importeert Damiano zijn eigen wijnen. Bij wijnbar Solo Vino, direct naast La Galleria aan het Kurhausplein bestaat de keuze uit liefst dertig soorten Italiaanse wijn per glas en meer dan 100 per fles. Twee sommeliers staan voor liefhebbers klaar en naast de wijn worden de zaligste Italiaanse hapjes geserveerd. De wijnen selecteert en importeert de Entrada Group zelf. Daarvoor heeft de groep een wijngroothandel in het leven geroepen. Wijn uit Italië en sinds kort ook uit Zuid-Afrika vinden hun weg via de Entrada Group naar Den Haag. Bijzonder aan de Zuid-Afrikaanse wijnen is dat deze ecologisch worden geproduceerd. De opbrengst van deze wijnen gaat naar goede doelen in Zuid-Afrika. Damiano weet exact naar welke; op de reizen die hij samen met zijn vrouw Belinda naar Zuid-Afrika maakt, bezoekt hij behalve de wijnmakers, ook de goede doelen aan wie hij doneert. Zo smaakt de wijn voor iedereen goed. 

Enjoying wine and giving back,’’ dat is de dieper liggende gedachte achter de Zuid-Afrikaanse wijnimport van de Italiaanse-Haagse Entrada Group die altijd in ontwikkeling blijft

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..