2 C
Den Haag
vrijdag, december 8, 2023

OADv BV Hèt opleidingsinstituut voor de Bedrijfshulpverlening en veiligheid

Onze edities

In 1989 kwam ik er alleen voor te staan met twee kleine kinderen. Ik was toen al EHBO docent en gaf voorheen op vrijwillige basis EHBO lessen op scholen en voor het Nederlandse Rode Kruis. Helaas moest er nu brood op de plank komen en kon ik van mijn hobby mijn werk maken. Met de slogan van de overheid: “Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid” in mijn achterhoofd heb ik op 1 januari 1989 OABv opgericht. (Opleidings- en Adviesbureau voor de Bedrijfshulpverlening en veiligheid).

Begonnen op de zolder en later verhuisd naar de omgebouwde garage. Overdag lesgeven en mijn kinderen toen 2 en 3 jaar toevertrouwd aan de oppas aan huis. Kinderdagverblijven of crèches bestonden in die tijd nog niet. Na het avondritueel van hapje, papje, sapje, badderen en voorleesverhaaltje, ging ik weer naar mijn garage om vaak tot diep in de nacht de administratie te doen.

In 1996 kwam mijn eerste secretaresse bij mij werken in de omgebouwde garage. Dat vond zij geen probleem want het was mijn overbuurvrouw die net ontslag had gekregen wegens een reorganisatie.

Drie jaar later kwam de tweede administratief medewerkster erbij.

Tja en toen werd de garage te klein… In de Mangaanstraat 42- 44 vond ik een nieuw pand met kantoorruimtes en een grote hal. Na een grote verbouwing konden wij in 2003 gaan verhuizen. 

Het eerste inpandige oefencentrum voor de bedrijfshulpverlening in Den Haag!

In de afgelopen jaren heb ik beetje bij beetje alle oefenlocaties in de oefenhal kunnen verbouwen tot een modern trainingscentrum. Daarbij hebben wij gekeken naar de diversiteit van onze opdrachtgevers en de oefenlocaties zo realistisch mogelijk nagebouwd. Zo beschikken wij over een kantoor met blusmogelijkheden, een kinderdagverblijf, een garage, een magazijn, een oud Hollandse kroeg, een meldkamer, een verpleegafdeling enz. Verder beschikt OABv over drie uiterst moderne leslokalen en een rustieke kantine waar onze gasten ’s ochtends worden ontvangen met een heerlijk kopje koffie of thee.

Tijdens onze dagcursussen wordt er een voortreffelijke luxe lunch geserveerd zodat de cursisten het gevoel hebben dat ze een dagje uit zijn. Doordat wij een geheel inpandig pand hebben kunnen wij zowel zomers als ’s winters binnen een vuurtje stoken voor een realistische training voor onze opleiding of herhaling Brand & Ontruiming.

OABv verzorgt niet alleen cursussen in onze prachtige locatie maar ook bij de opdrachtgever zelf.

Naast het geven van de cursussen op het gebied van de Bedrijfshulpverlening, schrijven wij ook een RI&E (Risico Inventarisatie & Evaluatie) welke een wettelijke verplichting is voor ieder bedrijf.

Maar ook de opleiding BBMI (Beheerder brandmeldinstallatie) is een wettelijke verplichting (NEN 2535) mits de opdrachtgever conform het bouwbesluit een brandmeld-ontruimingsinstallatie heeft.

Daarnaast verkoopt OABv ook verbandmaterialen en schrijven wij ontruimingsplannen.

Onze laatste aanwinst zijn de Escape Rooms op het gebied van de Bedrijfshulpverlening. Uniek in Nederland! 

Op onze website:www.oabv.nl kunt u een rondleiding door ons gebouw maken. Wilt u liever zelf de sfeer komen proeven en de mogelijkheden van ons oefencentrum komen bekijken? U bent van harte welkom

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..