1.4 C
Den Haag
maandag, december 4, 2023

JIF SchoonmaakenJIF Air Cleaning, breidt dienstenaanbod verder uit

Onze edities

JIF Schoonmaak en JIF Air Cleaning heeft haar dienstenaanbod verder uitgebreid. Het Wateringse bedrijf dat landelijk werkt, reinigt nu ook vrachtwagens en bussen met een vernuftig systeem. Daarvoor is een spiksplinternieuwe bus met de nieuwste installaties aangeschaft, laat directeur Joany Vrolijk weten.

Haaglanden kent JIF Diensten als traditioneel schoonmaakbedrijf dat bedrijfsgebouwen, scholen, winkelcentra en andere complexen van binnen en van buiten schoonmaakt. Bijna vijf jaar geleden is daar JIF Air Cleaning bijgekomen, gespecialiseerd in het reinigen van klimaatapparatuur. 

JIF Air Cleaning groeide snel. De vraag naar reiniging van luchtkanalen steeg in de coronajaren gigantisch; luchtventilatiesystemen en airco’s werden belangrijker dan voorheen. 

“Voor veel scholen hebben wij de ventilatiesystemen gereinigd. En dat doen wij nog steeds,’’ zegt Joany Vrolijk. 

Het onderhoud van luchtventilatiesystemen is bijzonder belangrijk, maar vaak een ondergeschoven kindje, merkt zij op. Het gebrek aan aandacht en geld voor systeemonderhoud komt doordat de kanalen onzichtbaar zijn, vermoedt Vrolijk. 

Camera-inspectie

Loop door een kantoorpand en het meeste dat je als leek ziet van een ventilatiesysteem, zijn de luchtroosters in plafonds. Als je toevallig omhoog kijkt. JIF inspecteert de luchtkanalen met camera’s. Dat levert soms schokkende beelden op, tonen foto’s aan. Nare vervuiling wordt zichtbaar. Een vies ventilatiesysteem veroorzaakt onder meer vermoeidheid, hoofdpijn en droge ogen, weet Vrolijk. “Daarom is het belangrijk de reinigingscyclus bij te houden.’’

JIF Air Cleaning maakt ook vetkanalen in hotels en restaurants schoon. Verzekeringstechnisch verplicht en noodzakelijk voor gezondheid en veiligheid, legt Vrolijk uit. “Een met vet verstopt kanaal is brandgevaarlijk.” 

Het vervangen van luchtfilters en het aanbrengen van coating om luchtbehandelingskasten en condensors op het dak te beschermen tegen de invloeden van de buitenlucht, behoren eveneens tot het dienstverleningspakket van JIF. 

“Met het plegen van klein onderhoud en reiniging vormen wij een aanvulling op de installatiebedrijven. Zij verrichten het technische werk, wij plegen onderhoud. Ieder zijn eigen vak,’’ aldus Vrolijk.

Uitbreiding

Nieuwste uitbreiding is de bus met hogedrukinstallatie en een gloednieuw filtersysteem. 

De derde generatie Vrolijk in de persoon van Stef Vrolijk (19) runt de bus sinds hij in januari bij het bedrijf is gekomen. Zijn zus Julia (21) is zeer recent ingestapt op kantoor. “Beiden zijn er uit eigen beweging bij gekomen,’’ zegt hun moeder Joany met pretogen. “Ik werd vroeger opeens ook besmet met het schoonmaakvirus door mijn ouders. Dat kan hen ook gebeuren.’’   

Stef Vrolijk zwaait de scepter over de bus. Hij rijdt naar bedrijven toe om op locatie het wagenpark en, of, trailers te reinigen. Ter plaatste wordt een grote mat uitgerold waarop een grote vrachtwagen of verschillende kleinere bussen passen. De mat vangt het schoonmaakwater op en het filtersysteem zuivert het. Het gezuiverde water wordt geloosd op het riool. “Het systeem voldoet aan de milieu-eisen.’’ 

Zonnepanelen

Met de opkomst van zonne-energie, heeft JIF het drukker gekregen met het reinigen van gigantische oppervlakten met zonnepanelen. Voorbeeld: “In Amsterdam liggen zevenduizend zonnepanelen op het dak van een bedrijf dat zelf zijn loods koelt. Dat zijn geen oppervlakten die je zelf schoonmaakt.’’ 

Daarbij gebruikt JIF een systeem met volledig gezuiverd water; met gewoon water waarin nog kristallen en andere stoffen zitten, is het onmogelijk zonnepanelen te reinigen, legt Vrolijk uit. Daarom komt JIF Diensten de schoonmaakspecialist uit Wateringen langs.

https://www.jifaircleaning.nl/

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..