2 C
Den Haag
vrijdag, december 8, 2023

Mag uw dieselauto nog rijden in Den Haag?

Onze edities

Met ingang van 1 juli 2021 geldt er in Den Haag een milieuzone voor oude personen- en bestelauto’s die op diesel rijden. Dieselauto’s met een lage emissieklasse mogen dan een deel van de stad niet meer in. Daar wordt de lucht schoner van. En dat is goed voor de gezondheid van Haagse inwoners en bezoekers.

De emissieklasse is een cijfer dat aangeeft hoe schoon uw auto is. Hoe hoger het cijfer, hoe schoner de auto. Dieselauto’s met een emissieklasse van 3 of lager mogen de milieuzone niet meer in. Met een emissieklasse van 4 of hoger mag u wel de zone in.

Doe de kentekencheck

Er is een grote kans dat de milieuzone u aangaat als ondernemer. Uit analyses blijkt namelijk dat een groot deel van de personenauto’s en bestelauto’s op diesel geregistreerd is op naam van een rechtspersoon. Wilt u weten wat de milieuzone voor dieselauto’s voor u betekent? Doe de kentekencheck op www.milieuzones.nl en bekijk of u nog in de milieuzone mag rijden.

Meer informatie

Bent u benieuwd waar de milieuzone ligt? Welke vrijstellingen en ontheffingen er gelden? Of wilt u meer weten over de subsidieregelingen voor alternatief vervoer? Bekijk dan de webpagina milieuzone dieselauto’s op de website van de gemeente Den Haag.

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..