-0.5 C
Den Haag
vrijdag, december 1, 2023

Kom kennis maken met de nieuwe Max!

Onze edities

Tekst: Philip Fokker Fotografie: Rob Schippers

In het lommerrijke Duttendel is sinds 2006 Max Health Club gevestigd. Anderhalf jaar geleden besloten eigenaren Jacco Helmink en Niels Renes dat het tijd was voor een grondige verbouwing, die kortgeleden is afgerond. Een goede reden om een kijkje te nemen bij de sportclub die ooit begon in een oude hooischuur.

Splinternieuw zwembad

Bij binnenkomst in de als ruime zitkamer ingerichte ontvangst en horeca ruimte valt direct op dat je op een plek bent beland waar inspanning en ontspanning hand in hand gaan. Lounge muziek rolt uit de speakers, aan de rechter zijde kijk je uit op hockeyvelden van Klein Zwitserland waar kinderen in de zomerzon achter een bal aanrennen. Links klinkt het gekwetter en gespetter dat zo kenmerkend is voor kinderen die zich vermaken in een zwembad. Door de ramen die uitzicht bieden op het splinternieuwe bad turen ouders naar hun kroost die een spoedcursus volgen.

Van squash club naar health club

Mede-eigenaar Jacco Helmink vertelt bevlogen over de verbouwing die heeft plaatsgevonden en de uitdaging om de health club ook gewoon open te houden tijdens de werkzaamheden. Samen met goede vriend Niels Renes nam hij een jaar of tien geleden de fitness studio over, waarin op dat moment ook nog één squashbaan bespeeld werd, terwijl het in de jaren tachtig écht een squash club was. Als je nog verder het verleden van deze sportieve plek induikt, kom je uit bij de eerste ‘sportclub’ van Nederland die begin 20e eeuw werd opgericht in een oude hooischuur op het terrein.

Sportief netwerken

Het resultaat van de fikse verbouwing mag er zijn. In het ruim opgezette zwembad wordt door de weeks tussen 15:30 en 18:00 zwemles gegeven. Buiten deze tijden kunnen de leden er vrij zwemmen. En om die leden draait het allemaal binnen het concept van Max Health Club. Jacco vertelt dat veel ondernemers zich bij hen in het zweet werken, waardoor er ook veel genetwerkt wordt. De nieuwe opzet van de horeca, met fijne tafels en een paar stevige leren banken, leent zich hier verder ook uitstekend voor. En met de komst van een nieuwe lunchkaart zullen ook steeds meer leden de gemeenschappelijke ruimte gebruiken om hun afspraken te ontvangen. 

Echt een club

Het clubgevoel komt nog meer tot zijn recht op de benedenverdieping. De grote tegels van de wanden zijn verdeeld in zwarte en witte vlakken, wat de yin yang insteek van de health club nog eens extra lijkt te onderstrepen. In de kleedruimtes fonkelen de mat glazen deuren van de nieuwe kluisjes tegenover mooi vormgegeven bankjes. De aangrenzende sauna nodigt meteen uit tot ontspanning; flink zweten, dan een emmer koud water op je kop of even met je voeten in een van de  badjes die in een gezellige cirkel in de ruimte staan opgesteld. Tussen 9 en 12 uur (en in het weekend 13 uur) kunnen clubleden, als zij bijvoorbeeld een personal training volgen, hun kroost veilig onderbrengen in de crèche die voor hen beschikbaar is. En omdat kinderen hun ouders in alles nadoen staan ook hier een aantal kleurrijke sporttoestellen. Max Health Club heeft sowieso een groot kinderhart. In de grote spinning ruimte waar tientallen hometrainers netjes in het gelid staan worden op zondag ook judo lessen voor kids georganiseerd. Kortom: Max Health Club is écht een club waarbij de leden, groot of klein, volledig in de watten worden gelegd. Kom dus vooral kennismaken met de nieuwe Max, maar wees er wel snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt!

www.maxhealthclub.nl

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..