2.5 C
Den Haag
dinsdag, december 5, 2023

Hotel Mozaic wil beter zijn dan de rest

Onze edities

Tekst: Philip Fokker Fotografie Bas Kijzers

Bij binnenkomst in Hotel Mozaic begrijp je meteen waarom gasten er voor een verblijf terugkeren. Er heerst een huiskamergevoel met de extra luxe die bij een hotel past. Het fijne voor Haagse ondernemers is dat zij ook één van de mooie vergaderruimten in het hotel kunnen boeken, zodat ook zij kunnen genieten van de voor het hotel zo kenmerkende gastvrijheid.

Binnenkort ook in Delft en Schiedam

Het interview vindt plaats terwijl eigenaar Corina Waaijer druk in overleg is met haar interieuradviseur Jolanda Buningh over de inrichting van twee nieuwe hotels. Binnenkort zullen in Delft en Schiedam namelijk ook hotels openen en Waaijer wil uiteraard dat ook hier de prettige atmosfeer van Hotel Mozaic te proeven is. Zij vertelt dat het hotel acht jaar geleden als drie sterren hotel haar deuren opende maar dat al snel bleek dat gasten die normaliter een vier sterren locatie zouden boeken ook graag bij haar een kamer reserveerden. Het feit dat zij dit signaal snel oppikte en er haar voordeel mee deed wijt Waaijer aan het feit dat je met vijfentwintig kamers gewoon goed contact hebt met je gasten. Haar devies is dan ook: als je beter wilt zijn dan de rest, dan moet je tijdens het verblijf al aan de gasten vragen of alles naar wens is.

Boutique hotels

Als je door de lounge en de ontbijtruimte (De Witte Kamer) wandelt is het bijna onvoorstelbaar dat de hotelier zelf zorg draagt voor het interieur. Een huiskamergevoel met extra luxe, zo omschrijft zij de stijl van haar boutique hotel. En met twee nieuwe hotels op komst is het niet vreemd dat zij oprichter van BuninghNext Rotterdam, Jolanda Buningh, heeft uitgenodigd om haar te adviseren in het interieurontwerp. Volgens Waaijer is Buningh belangrijk omdat zij veel beter het bredere kader waarin het hotel moet komen overziet. Wat past er goed bij een stad als Schiedam of Delft, waar kan een nieuw boutique hotel zich op die locatie in onderscheiden? Als Buningh naar haar aanpak wordt gevraagd antwoordt zij dat ze eerst kijkt naar welk thema er bij een opdracht past. Daarnaast is het volgens haar ook belangrijk dat je de sfeer van buiten naar binnen trekt en in een pand.

Internationaal én regionaal

De uitdaging bij het interieurontwerp van een boutique hotel is om precies het juiste design object te combineren met bijvoorbeeld een antieke kast. Zo creëer je een eigen identiteit. En dat is belangrijker dan dat alles qua stijl goed bij elkaar past. Waaijer krijgt vaak complimenten over de afstemming van het interieur van haar gasten en om hen draait het uiteindelijk toch. Een mooie mix van internationale zakenlieden, terugkerende particulieren en familieleden van ex-pats uit de Archipelbuurt weten hotel Mozaic te vinden. Maar ook De Stijlkamer en De Witte Kamer in het hotel worden veelvuldig geboekt voor vergaderingen en workshops. En dat is een mooie bijkomstigheid van dit hotel aan de Laan Copes van Cattenburgh: na een vergadering en een heisessie kan men gewoon lekker blijven slapen om de volgende ochtend samen van een heerlijk ontbijtje te genieten. Kortom: wij kunnen in ieder geval niet wachten tot de twee nieuwe locaties in Delft en Schiedam binnenkort haar deuren openen en houden u zeker op de hoogte!

www.mozaic.nl

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..