1.4 C
Den Haag
maandag, december 4, 2023

Inspirerend bezoek minister Stef Blok aan School voor Bouw en Infra

Onze edities

Minister van Wonen en Rijksdienst Stef Blok bracht maandag 29 september een bezoek aan ROC Mondriaan School voor Bouw en Infra. Dit om een goed beeld te krijgen van wat er leeft in de bouwsector. De opleidingen hebben daarin een belangrijke functie wat betreft toelevering van vakmensen. Landelijk gezien daalt het aantal bouwstudenten sterk. De School voor Bouw en Infra is nog redelijk goed de malaise in de bouw doorgekomen; het aantal leerlingen is daar minder hard gedaald. Dit is mede doordat de school twee jaar geleden is gestart met de de opleiding Service medewerker Gebouwen waarmee voorzien wordt in de toenemende behoefte aan onderhoudspersoneel.

Stef Blok maakte kennis met docenten en studenten. Studenten bouw en schilderen vertelden over hun opleiding en hun toekomstplannen. Veel studenten willen doorstromen naar het hbo. Degenen die na het behalen van het diploma willen gaan werken, denken snel aan de slag te kunnen.

De knelpunten zitten met name in het vinden van stageplaatsen en leerbedrijven. Werkgevers zijn voorzichtig geworden en nemen niet snel een bbl-leerling in dienst. De veelal negatieve berichtgeving in het nieuws is voor vmbo-ers eveneens een rem om zich in te schrijven voor een bouwopleiding. Daarom investeert de School voor Bouw en Infra veel in aantrekkelijk projectonderwijs, samenwerking met bedrijven en intensieve voorlichting. Niet voor niets, want er is wel degelijk perspectief voor toekomstige vakmensen in de bouw.

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..