1.4 C
Den Haag
maandag, december 4, 2023

Gransjean: Delicatessen & wijnen vanuit de Archipelbuurt

Onze edities

Tekst: Philip Fokker Fotografie Rob Schippers

Als u voor een boodschap over de drempel van delicatessenwinkel Gransjean aan de Bankastraat stapt komt u ogen en reukzin tekort. Voor de expats uit de buurt treft men er een ruime selectie internationale producten aan, denk: Canadese Maple Syrup of de typisch Britse HP Sauce. Terwijl de neusvleugels worden gekieteld door de fijne combinatie van vers geroosterde pinda’s en kaas.

Internationale gemeenschap

Eigenaar Jochem van der Loos vertelt buiten aan het kleine tafeltje voor zijn etalage honderduit over de historie, de klandizie en het assortiment van de winkel. De internationale gemeenschap die (tijdelijk) in verschillende Haagse buurten neerstrijkt heeft op veel plekken gewoond en daardoor een erg internationale smaak ontwikkelt. Vandaar dat hij bijvoorbeeld een ruime selectie goede thee, pasta en champagne aanbiedt. Maar ook de biertjes van de Haagse brouwerij Kompaan hebben een plekje gevonden in de koelkast, zodat de expats die smaak ook weer overzees kunnen meenemen. Of de honing die het buurmeisje als imker op haar dak maakt, die mag uiteraard ook niet ontbreken!

Van kruidenier tot delicatessenwinkel

Op de winkelruit staat sinds Van der Loos in 2014 eigenaar is ‘wijnen en delicatessen’. Een kleine 85 jaar geleden zat er nog een kruidenier in het pand, waar alle koopwaar ter plekke werd afgewogen. En in de jaren tachtig en negentig draaiden een oom en tante van Van der Loos de zaak. Met het assortiment van 4.000 hoogstaande producten bedient Van der Loos heden ten dage een zeer brede klantenkring. Achterin de winkel kan men een broodje laten smeren, voorin een selectie bonbons samenstellen. Ook selecteert hij ieder jaar een viertal Noord Hollandse kazen die vervolgens een jaar lang het Gransjean label mogen dragen. En een derde van de producten rouleert ook nog eens regelmatig, zoals bijvoorbeeld de olijfolies, zodat klanten altijd iets nieuws kunnen proberen.

Lunches, catering en relatiegeschenken

Het kan haast niet anders of u heeft als Hagenaar het busje van Gransjean al eens voorbij zien komen. Op weg naar een catering of een geheel verzorgde lunch. Of een borrel met daarbij behorende hapjes. Het is allemaal bespreekbaar bij deze bijzondere delicatessenwinkel. En voor zo een borrel – maar uiteraard ook als bezoekende klant – kan men een keuze maken uit één van de vierhonderd wijnen die men in huis heeft. Maar ook voor relatiegeschenken en kerst- en wijnpakketten op maat kunt u op de Bankastraat nummer 12 terecht. Daarvoor neemt Van der Loos, die zelf zes dagen in de week met één van zijn vijf medewerkers in de winkel staat, eventueel ook de logistiek voor u uit handen.

Broodjes – Wijnen – Delicatessen

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..