2 C
Den Haag
vrijdag, december 8, 2023

Duurzame studentenhuisvesting in voormalig ’klein Belastingkantoor’ aan Haags Stationsplein officieel geopend

Onze edities

studentenhuisvesting-geste-groep-489-kb

Aan het Haagse Stationsplein (tegenover Station Den Haag Hollands Spoor) is het voormalige ‘kleine’ Belastingkantoor getransformeerd in een gebouw met studentenwoningen. Vandaag (25 oktober 2016) werd het officieel geopend door Caroline Princen, lid van de Raad van Bestuur van ABN Amro Bank.

In het voormalige kantoorgebouw zijn 155 nieuwe appartementen gerealiseerd.  Deze studio’s variëren in omvang: van 18 tot 32 m2. Daarnaast komt er 750 m2 commerciële ruimte in de plint. Onder het gebouw zijn parkeerplaatsen gerealiseerd voor fietsen, scooters en auto’s.

Vermindering leegstand, duurzame herbestemming

Het voormalige kantoorpand heeft een nieuwe bestemming gekregen. Hiermee wordt de leegstand verminderd. Er is bewust gekozen voor een ingrijpende renovatie en niet voor sloop. Caroline Princen, lid van de Raad van Bestuur van ABN Amro Bank, verwoordde het bij de opening van het pand als volgt: “De visies van ABN AMRO en Geste Groep komen mooi bij elkaar. De overtuiging van Geste Groep om bij te dragen aan het vergroten van de leefbaarheid van de stad en het investeren in duurzame renovatie van leegstaande kantoorlocaties en de transformatie ervan naar andere bestemmingen, sluiten goed op elkaar aan.” Andrea Stevers van Geste Groep dankte ABN Amro voor het vertrouwen om samen dit project tot een goed einde te brengen en noemde enkele duurzame maatregelen: “Naast het hergebruik van het casco zijn vloeren, gevels en daken nu veel beter geïsoleerd. Uit de af te voeren ventilatielucht wordt warmte teruggewonnen. Samen zorgen deze maatregelen voor een substantiële verlaging van het energieverbruik.”

Gebouw heet ‘Nog Niet Misschien’

Andrea Stevers memoreerde in haar toespraak de wens van haar in 2014 overleden vader Gerard om Den Haag mooier en veiliger te maken. Hij leeft voort in de naamgeving van het gebouw: “Nog Niet Misschien” (NNM) was een karakteristieke uitspraak van de Haagse ondernemer. Het NNM-gebouw is een stoer bakstenen gebouw geworden met een klassiek-moderne uitstraling. Het heeft een duidelijk te onderscheiden plint, verdiepingen en daklijst. In de detaillering komt de ‘witwaarde’ van Den Haag terug: witte banden, gevelstenen en details zijn karakteristiek voor de neo-renaissancistische stijl die kenmerkend is voor ‘Haagse’ architectuur. Aannemer van het project is Van Zanten Bouw in Vlaardingen.

Over Geste Groep

Geste Groep is actief in de ontwikkeling en exploitatie van onroerend goed. De onderneming ontwikkelt en beheert kantoren, winkels en woningen, hoofdzakelijk in de Haagse regio. Voorbeelden van andere Haagse Geste-projecten zijn De Baljurk en de Haagsche Bluf.

 Bezoek voor een impressie van het studentenhuisvestingsproject www.geste-students.nl of www.abnamro.nl/geste.

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..