2.8 C
Den Haag
vrijdag, december 8, 2023

Bubberman Dakbedekking stevent af op jubileum


Onze edities

tekst: Evelyne Lammerding

Hank Bubberman heeft volgend jaar een jubileum te vieren. Zijn bedrijf Bubberman Dakbedekking bestaat dan 25 jaar.

Platte daken, puntdaken, daken in alle vormen en maten, Hank Bubberman behandelt ze allemaal. Zelf gaat hij het dak niet meer op. Althans, dat zegt zijn assistente, Mariska Thakoersing. Waar de big boss zelf is, is een raadsel. Buiten. Dat is geen probleem, Mariska had gerekend op de komst van Business Haaglanden.
Mevrouw Bubberman is er ook. Het kantoor bevindt zich een trap op in het pand aan de Frijdastraat in de Rijswijkse Plaspoelpolder. Dit is het kloppend hart van het dakbedekkinsgbedrijf. Hier kunnen bedrijven, makelaars, vve’s en iedereen met een dak boven het hoofd afspraken maken. Bubberman legt, repareert, onderhoudt, renoveert zelfs èn inspecteert allerlei soorten daken.
Aan de muur een herinnering aan het trainingskamp van Ado Den Haag in Marbella en een kleurige foto van een dagje paintbal. Volgend jaar zullen er vast foto’s van het jubileumfeest bijkomen. “Het bedrijf bestaat volgend jaar 25 jaar,’’ laat zijn vrouw weten als wordt gevraagd hoe lang de onderneming bestaat.

Trots

De dames gaan de daken niet op. Maar ze bekijken het dakwerk wel met veel plezier, want een heel aantal projecten zijn toch echt werken waar de mannen trots op mogen zijn. “In de Molenstraat in Den Haag bijvoorbeeld,’’ zegt Mariska, “hebben ze historische, monumentale panden in hun originele staat teruggebracht.’’ De assistente houdt zich bezig met alles in het bedrijf en weet precies welke werkzaamheden waar worden uitgevoerd. “De Molenstraat was een groot renovatieproject waar ze twee weken aan hebben gewerkt. Er moesten leien daken worden gelegd. Het resultaat is echt heel mooi geworden.’’
Bubberman refereert aan een project in het Statenkwartier. “Daar staat een pand waar de aannemer een hele etage er op heeft gezet. Maar de nieuwbouw moest natuurlijk wel in de staat van het pand komen. Zinken dak, natuur leien! Elke keer als ik erlangs rijd, kijk ik naar dat dak, zo mooi vind ik het.’’ (Statenlaan).
Een dak is niet zomaar ‘een dak’, blijkt uit het gesprek. Wie wat vaker omhoog kijkt kan veel ontdekken. Duizenden soorten dakpannen bestaan er, gemaakt van verschillende klei of beton. Geglazuurde dakpannen die op uiteenlopende manieren zijn afgewerkt liggen er en er bestaan ventilatiepannen, nokpannen, teveel om op te noemen. Daarnaast zijn er leidaken, zinken daken en bitume daken. Pardon? “Bitumen is een soort dakleer, voor platte daken,’’ legt Mariska uit. Zijn vrouw maakt duidelijk dat het doet denken aan asfalt dat uitrolbaar is. “Je föhnt het materiaal erop. Vroeger werd er nog wel gebrand, maar wij doen dat niet meer.’’
Bubberman voert ook inspecties uit. Dat is iets waarvoor hij wèl zelf het dak op gaat, zegt Thakoersing. De expert ziet direct in welke staat een dak verkeert. “Hij kijkt bijvoorbeeld naar de voegen, de aanhechting, is er houtrot? Hij ziet dingen die jij en ik niet zien,’’ zegt zijn vrouw. Lekkages handelt het bedrijf binnen 24 uur af, mits het weer het toelaat. En daken isoleren kan Bubberman ook. “Daarvoor kun je in Den Haag subsidie aanvragen bij de gemeente,’’ zegt de assistente. Informatie hierover is te vinden op de website van de gemeente Den Haag.

www.bubbermandakbedekking.nl

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..