-0.5 C
Den Haag
vrijdag, december 1, 2023

Zakelijke Mode Trends 2017

Onze edities

tekst: philip fokker fotografie: bas kijzers

Als ondernemer is de eerste indruk die u maakt onbetaalbaar. U bent het uithangbord van uw onderneming en die eerste indruk kan u een klant opleveren óf juist kosten. Sydney Ruperti van I am Luigi steekt mensen al jaren, zowel zakelijk als privé, in de juiste maatkleding en wijst ons voor het komende seizoen stijlvol de weg.

Alle details zelf bepalen

Als je Sydney Ruperti van I am Luigi bezig ziet in de spiksplinternieuwe lounge van Tauro aan de President Kennedylaan, merk je meteen dat hij het gewend is om handwerk met praten te combineren. Terwijl hij schoenen, pakken, dassen, riemen en kleurstalen uit zijn uitgebreide collectie op de juiste plek legt voor de fotoshoot, vertelt hij met flair over de nieuwste mode trends en wat zijn bedrijf voor zijn klanten kan betekenen. En dat is veel. I am Luigi is te vinden aan de Laan van Nieuw-Oost Indië 14, het ‘aankleden’ van zijn vele klanten gebeurt hier en op locatie. Mannen en vrouwen weten hem te vinden voor de perfecte outfit op maat waarvan de kleding, schoenen en accessoires worden geproduceerd in Europa. Als klant kunt u, aan de hand van Ruperti, alle details zelf bepalen. Zijn service op locatie is ideaal voor mannen en vrouwen die geen tijd of zin hebben om te shoppen.

Jaren zestig en zeventig weer in schwung

En wat zal hij de klanten de komende tijd aanmeten? Met die vraag hebben wij hem tenslotte uitgenodigd! Allereerst is het belangrijk dat je kleding draagt die bij je lichaam past, vertelt Ruperti. Niet voor niets wordt bij I am Luigi het gehele lichaam nauwkeurig opgemeten, tot aan de voeten toe, voordat een kleermaker aan de slag kan. Na een periode van korte jasjes, smalle dassen en dunne revers mogen de revers en dassen weer breder (de horloges daarentegen subtieler), bretels in verschillende designs en schoenen met rondere neuzen zul je ook steeds meer zien. Kortom: stijliconen uit de jaren zestig (Roger Moore) en zeventig (Michael Douglas in Wallstreet) vinden weer naleving. Net als de bekende Bretonse streep van James Dean uit de film Rebel without a cause. Maar ook een stof met een ruit mag weer. En in verschillende formaten: zowel opvallend als fijn, waardoor de stof van een pak in het laatste geval van afstand toch nog op een zogenaamde uni stof lijkt.

Pochet, Oxford, Derby of Sneaker

Het pochet in de borstzak van het jasje is een detail waar je nu echt niet meer omheen kunt. Voordat de trend het grote publiek bereikt zie je het eerst, zoals bijna alle trends in modeland, op modebeurzen als Pitti Uomo, modeshows van gerespecteerde ontwerpers, en vervolgens in televisieseries als Suits en Peaky Blinders. Nu de economie weer aantrekt mogen de heren zich weer iets formeler gaan kleden. Dat kan met een das die ook prima zonder een maatpak gedragen kan worden. Bijvoorbeeld met een sportief maatjasje, als hij maar goed gestrikt is! Een zogenaamd unconstructed jasje (zonder binnenvoering maar wel mooi aan de binnenzijde afgewerkt) is voor de zomer ideaal, zeker op een mooie chino van een luchtige stof. En al zijn de handgemaakte schoenen in Oxford (smal) of Derby stijl (voor de hogere wreef) erg chique, de sneaker blijft een evergreen, die in de juiste combinatie en beroepsgroep ook zakelijk tot zijn recht kan komen.

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..