1.4 C
Den Haag
maandag, december 4, 2023

Vrijheid blijheid

Onze edities

COLUMN Jeroen van Lunen
DGA financieel adviseurs

We leven in Nederland in een bevoorrechte positie waarin heel veel kan en mag, vrijheid blijheid. Ook hebben we als Nederlanders een flink aantal typische eigenaardigheden die alleen wij begrijpen en waar we zelfs een beetje trots op zijn. Gelukkig kunnen we er zelf ook om lachen.

Zo vinden we het heerlijk om over van alles te mopperen en te klagen, vooral over het weer. We hebben in Nederland overal wel een regeltje voor en vieren onze verjaardag graag in een kring. Als we gaan kamperen gaan we eerst naar de supermarkt om eten voor de hele vakantie in te slaan. We gebruiken onze fiets alsof het onze auto is en begroeten elkaar niet met één, niet met twee, maar zelfs met drie kussen (voor corona en hopelijk erna weer). Ook hebben we het typisch Nederlandse en mooie woord “gezellig”, dat in andere talen niet bestaat. Hoewel we vaak mopperen en klagen, zijn we over het algemeen erg gelukkig.

Als kritische consument op zoek naar bijvoorbeeld een nieuwe waterkoker, bekijken we voordat we een keuze maken welk merk en type als beste is getest door de Consumentenbond of lezen we op internet welke waterkoker de beste recensies heeft. Vervolgens vertellen we op de verjaardag in de kring vol trots welke waterkoker het is geworden en hoe zorgvuldig we die keuze hebben gemaakt. 

Aan de andere kant kunnen we door ons drukke leven soms ook heel gemakzuchtig zijn en te nonchalant belangrijke beslissingen nemen. Een mooi voorbeeld daarvan is het kiezen van een hypotheek, een beslissing die gevolgen heeft over vele jaren en heel veel geld. Nog altijd gaan de meeste Nederlanders met het idee “ze kennen me daar” voor een hypotheekadvies alleen naar hun eigen bank. Daardoor krijgen ze geen onafhankelijk advies en maken ze geen gebruik van de vrijheid van keuze en alle mogelijkheden die er zijn. 

Als onafhankelijk hypotheekadviseur en dus niet gebonden aan welke hypotheekverstrekker dan ook, kan ik bij een hypotheekadvies (vrijwel) alle hypotheekverstrekkers meenemen. In mijn werkzame leven tot nu toe heb ik, zowel particulier als zakelijk (het is vaak handig om privé en zakelijk gescheiden te houden), heel veel hypotheken voor mijn klanten afgesloten. Tegenwoordig gaat meer dan 80% (!) van de hypotheken niet naar de bank waar u uw betaalrekening heeft. 

Kies bij de keuze van uw hypotheek dus altijd voor een advies van een volledig onafhankelijke en ervaren hypotheekadviseur met toegang tot alle hypotheekverstrekkers. Dan weet u zeker dat alle mogelijkheden uitvoerig voor u zijn bekeken en u een hypotheek afsluit die goed bij u past, met een lage rente en de beste voorwaarden.

Wilt u weten wat DGA Financieel Adviseurs voor u kan betekenen? Kom dan langs op de Kranenburgweg 94, u bent van harte welkom. Bellen kan natuurlijk ook:  070 – 355 66 48.

Ik wens u veel vrijheid, blijheid en gezelligheid.

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..