10.1 C
Den Haag
vrijdag, april 26, 2024

The Hague Tech

Onze edities

Met kennisondernemers het verschil maken

The Hague Tech heeft sinds de oprichting 5,5 jaar geleden een snelle groei doorgemaakt. De community ging van twee naar honderd aangesloten bedrijven die samen goed zijn voor zeshonderd members. Co-founder en managing director Olga Wielders stond aan de wieg van het internationaal gerichte The Hague Tech. 

Een software-ontwikkelaar zocht een connectie met tijdelijk vastgoedbeheer voor cultuur. Zij kwamen in contact met elkaar en deelden een pand voor de optimale samenwerking. Het ene na het andere bedrijf sloot zich aan. Nu, 5,5 later, heeft The Hague Tech zeshonderd members en honderd aangesloten bedrijven. Dat is de ontstaansgeschiedenis van The Hague Tech in een notendop.  

The Hague Tech is een community die nerds (experts), ondernemers en gebruikers van innovatieve technologie, de ‘changemakers’ bij elkaar brengt. Doordat de drie groepen een gemeenschapje vormen en onder een dak zitten, vinden de partijen elkaar gemakkelijk. Innovatie wordt op deze manier versneld. 

Verschil maken

 “The Hague Tech wil een verschil in de wereld maken,’’ zegt Wielders.  

Dat verschil wordt gemaakt door bijvoorbeeld overheden, de gezondheidszorg en het onderwijs. The Hague Tech kent ook changemakers zoals het Vredespaleis, het European Agency en het International Criminal Court. “Allemaal instellingen met impact die wij met elkaar verbinden en een programma bieden om samen te werken.’’    

De managing director geeft een concreet voorbeeld van wat The Hague Tech doet: “In Den Haag is de overheid een grote changemaker. In coronatijd bijvoorbeeld zocht die naar tellers die aantallen bezoekers in ruimten bijhouden, zonder data op te slaan.’’ 

The Hague Tech zocht bij die vraag naar een technische ontwikkelaar en naar een ondernemer die zo’n innovatie op de markt kan brengen. Dankzij de community zijn de experts snel in contact gekomen met de overheid en is het gelukt de teller in te zetten. 

“Binnen de community zijn wij gericht op inclusie, duurzaamheid en de circulaire economie. Wij willen een goede community bouwen waarmee we op die gebieden meer bereiken. Wij inspireren organisaties op deze thema’s. Met kennisondernemers kan je het verschil maken,’’ aldus Wielders. 

Aansluiten

Aansluiten kan op uiteenlopende manieren. “Je kunt een membership aangaan waarbij de community manager je verbindt met relevante partijen en programma’s. Een member kan gebruikmaken van de algemene ruimten. Tweede mogelijkheid is een ruimte of co-working desk huren. Derde optie is je aansluiten bij een programma. Ook kan je een co-creatie met ons aangaan. Dan bouwen wij een innovatieprogramma voor je.’’

De community is gehuisvest aan de Wilhelmina van Pruisenlaan 35, vlakbij station Laan van NOI. Een tweede vestiging bevindt zich in Ypenburg. Daar zit een community die slimme materialen ontwikkelt voor lucht- en ruimtevaart. De satelliet die een foto nam van het zwarte gat is hier bijvoorbeeld ontwikkeld. Ze kan nog niet precies zeggen waar, maar Wielders verwacht volgend jaar een derde locatie in Den Haag in gebruik te nemen. 

“Het ecosysteem zorgt voor groei van de community. Als een bedrijf verhuist, behoudt het een stukje in de community. Wij blijven in Den Haag, omdat onze idealen aansluiten bij het netwerk in de stad: changemakers die de wereld beter willen maken.’’ 

Laatste nieuws

Lees ook..