3.3 C
Den Haag
maandag, december 4, 2023

No business like showbusiness

Onze edities

Jeroen van Lunen, DGA Financieel Adviseurs

Wie zegt dat verzekeren saai is heeft het mis. Vooral in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië bieden verzekeraars de meest eigenaardige verzekeringen aan. Het is al langer een publiek geheim dat een rits sterren uit de showbusiness hun ‘talenten’ zoals stem, borsten, benen en billen laten verzekeren. Ook een ‘handelskenmerk’ als schele ogen wordt verzekerd, want stel je toch eens voor dat ze opeens weer recht staan.

Maar het gaat zelfs nog verder. Heeft u weleens gehoord van een verzekering tegen ontvoeringen door buitenaardse wezens? Onderzoeken hebben uitgewezen dat heel wat Amerikanen geloven in het bestaan van deze wezens. Sommige verzekeraars zijn in dit zwarte gat gedoken en verdienen nu geld met deze verzekering tegen ontvoering. Hoe de verzekerden ooit kunnen aantonen dat ze werden ontvoerd door buitenaardse wezens lijkt mij alleen erg lastig.

Ook bedrijven laten zich tegen de meest vreemde risico’s indekken. Een mooi voorbeeld daarvan is een whiskyproducent die zich liet verzekeren tegen de mogelijke uitbetaling van een miljoenenpremie, die de firma uitloofde voor de persoon die het monster van Loch Ness zou vangen.

Bij ons gelukkig wat minder showbusiness, wij Nederlanders zijn over het algemeen te nuchter voor dit soort verzekeringen. Maar zijn wij soms niet te nuchter, met het gevaar dat we te weinig verzekeren? Als ondernemer is het belangrijk om alle risico’s goed op een rij te hebben. Dan kunt u ook beslissen hoe u daarmee om wilt gaan. Een kleine schade kan al grote gevolgen hebben voor uw bedrijf.

Bekijk samen met de ervaren risicomanagers van DGA wat uw risico’s precies zijn en voorkom teleurstelling bij schade. Meer weten? Kom dan eens langs bij DGA Financieel Adviseurs op de Kranenburgweg 94, u bent van harte welkom. Bellen kan natuurlijk ook: 070 – 355 66 48.

Ik wens u een goed, voorspoedig en vooral gezond 2017 toe.

Laatste nieuws

Lunch a lungo… Classique 

Er valt bij The Hague Hospitality Experience Centre veel te genieten én te beleven: drie compleet verschillende restaurants, waar...

Lees ook..